5ive Days to Midnight – 1.01 – Day 1.

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 17, 1:34-kor a(z) 5ive Days to Midnight,Pilot témába.

5ivedaystomidnight_101.jpg
Premier:
2004/06/07
Írta: Robert Zappia, Anthony Peckham, David Aaron Cohen
Rendezte: Michael W. Watkins

J.T. Neumeyer fizika tanár élete egyik napról a másikra gyökeresen megváltozik. Felesége halálának évfordulóján talál egy táskát a temetőben, felesége sírjánál, mely egy gyilkossági aktát tartalmaz. Az akta nyomatékos áttekintése után, éri a meghökkentő tény: saját halálának aktáját fogja a kezében, mely öt nap múlva fog megtörténni (a papír alapján.). Ezt követően megindul a verseny az idővel, hogy megakadályozza a közeljövő eseményét, és kiderítse: ki akarja megölni…

Megjegyzés: Elsőként leszögezném, hogy egy minisorozatról van szó. Már a cím utal arra, hány részes. (Négy részes, nem öt!) A Sci-fi Channel egyik minije, hogy pontosabb legyek. Ez már sokat mond. Az idő múlásával igen csak jó koncepciójúakat dobott képernyőre a csatorna. (Lásd: Tin Man, The Triangle, The Lost Room, stb.). Valljuk be, ezek rövidségük miatt jönnek be. Nem túl hosszú, mégis nagyon mozgalmas. (Lásd: The Lost Room, melyet teljes mélységében és hosszában csak élveztem. Zseniális mű, az újabb időszakból, hisz ne feledjük: 2004-ben járunk most.)

Nem kell sok ész rájönni, mivel állunk szemben. Fizika tanárunk szembesül a jövőjével. Már ez egy árulkodó tény, hiszen ez csak időutazással lehetséges. Az aktán minden hiteles, így nincs kétség. Másrészről ott van a fanatikus padavan, aki valami nagyon durva dolgot fedezett fel, csak éppen nem kíváncsi rá Neumeyer. Öreg hiba, majd az lesz.

A bevezető rész hűen hozta, azt, amit kell. Megismerjük az alapkoncepciót, lefekteti a cselekményt. Erősnek nem mondhatom a nyitást, mivel ha csak az előzetest lestem volna meg, akkor is tisztában lettem volna, mivel állok szemben. Már csak az a kérdés, kinek áll céljában megölni, kedvenc fizika tanárunkat. Igen, tanárt. Ez már egy fura mozzanat. Mindenesetre a nyomozás megkezdődik. 5 napja van, hogy megtudjon mindent, mert különben lánya egyedül marad.

Szereposztás tekintetében elsőként Kari Matchett tűnt fel, aki számomra az Invasion-ból lett ismert. Ezt követően meg a Studio 60-ból. De mellette még ott van Nicole de Boer (Holtsáv, Star Trek: Deep Space Nine) és Hamish Linklater (The New Adventures of Old Christine). Szóval ne várjatok nagy alakokat. (Most nem fikázni akarom a sorozatot, de alacsony költségvetés, meg mi egymás.)

Hazánkban először a Hallmark műsorán debütált, jó párszor tudtommal, aztán most az M1 műsorán próbál nézőkre találni.

This entry has a rating of 2.5

free web stats