Continuum – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2012 May 28, 21:55-kor a(z) Continuum,Kanadai régió,Pilot témába.

A Showcase-t két éve tartom szem előtt, amióta fut náluk a Lost Girl. Azóta a Syfy megvásárolta a vetítési jogait, illetve számos más ország tévécsatornája. Az első sajátgyártású produkciójukkal hozták azt a minőséget, amivel a sci-fi rajongók éhségét kielégítették. Az éhség persze eléggé naggyá vált az évek során, hiszen a Syfy átment reality-berendelőbe. Egyetlen értelmes doku-tól eltérő produkcióval nem állt elő már 2 éve, mióta a Capricát és a Stargate Universe-t törölte. Az országos tévéktől se reménykedjünk utánpótlásban, így maradnak az „ismeretlen(ebb)ek”/kisebbek, mint ők, akik próbálnak a kedvünkbe járni.

Nem is tudom, hogy mikor láttam utoljára (értelmes!) időutazós koncepciót?! Jah bocsi, ne feledjük el a Terra Novát (bár ez az?), hisz végtére az, csak ott a visszajutási faktor elenyésző, míg a Continuum-ban eléggé mérvadó. Mit szóltok ahhoz, ha a következőt mondom: A sorozat tulajdonképp hozta a Showcase minőségét, a Lost Girl rajongók pedig azonnal csapjanak le rá, mert csalódni minden bizonnyal nem fognak, mert mint ha a kistestvérét néztem volna?! – biztató ez azoknak, akik imádták a „kvázi” elődöt; azok számára pedig nem feltétlen, akik úgy voltak vele, hogy majd jön jobb. Magam se tudom, miért hasonlítom annyira hozzá, pedig ég és föld, de talán ha mégis meg kell indokolnom, akkor a női főszereplés miatt mondanám azt.

Beszéljünk kicsit a sztoriról. 2077-et írunk, amikor egy kib*szott nagy merénylet van készülőben, mivel az élet lassan lehetetlenné válik (=nincsenek emberi jogok), legalábbis a merénylők így vélik. Fejükbe veszik, hogy a világ nagy multijainak a vezetőit megölik. Na igen, de mindig vannak olyan emberek, akik a törvényt szolgálják és annak betartatásán dolgoznak, mint főhősnőnk: Kiera. A világ legveszélyesebb bűnözőinek kivégzésekor azonban hiba csúszik a rendőrség számításába, mivel a kivégzésüket, inkább egy megrendezett szökésnek tudhatjuk be, melynek „áldozata” lesz Kiera. Áldozata, hiszen 2012-be repülnek vissza, ahol még csírájában akarják a jövőképet megváltoztatni, csak hát vele nem számoltak ez idáig…

Egy sci-finek a lelke a CGI-ben rejlik egyrészt, másrészt pedig a történetben. A második percben beigazolódott, hogy a Lost Girl-nél jobbra ne igazán számítsunk, mivel a pénz végleges, pláne egy kanadai adónál. Mikor felrobbantották az épületet kicsit elszomorodtam, mert jobbat vártam volna, de bizakodtam abban, hogy a második tényező magával húz és beránt. Ha nem is lett így, viszont azért elgondolkoztatott, mert csak-csak rákészülődöm a jövő heti folytatására. A sztori tulajdonképp kibontakozott. Az epizód végi cliffhanger pedig pontosan olyanra sikerült, mivel egy kis meglepetést tudtak az arcomra csalni, amolyan csattanó jelleggel.

Rachel Nichols számomra teljesen olyan, mint Anna Silk. Egy kaptafa a kettő. Jól alakítanak, keménycsajok, valahol pedig jól is mutatnak a szerepükben. De! Van úgy, hogy túljátsszák magukat, és ez a belevaló: „majd én elkapom a rosszfiúkat” énjüktől a falat tudnám vakarni. Miért kell beletenni ezt a jellemvonást? Lehet úgy is keménycsajt ábrázolni, hogy hozzák a normál stílusban. Ez általában működik az országos krimiknél.

Egyelőre nem tudtam hovatenni. Jó is, és rossz is. Mindkét oldal felé húz a szívem. Megvannak a pozitívumai, mint pl.: (1) az ígéretesnek tűnő történet, vagy a (2) jónak tűnő cliffhangerek, vagy (3) az olykor belevaló Rachel Nichols; de előjönnek a negatívumok is, hiszen (1) Rachel olykor felhúz a színészi játékkal, (2) néha gagyi a CGI, és még sorolhatnám. Mindebből azt szűrtem le, hogy muszáj lesz maradni egy-két részre, csakhogy ki körvonalazódjon, milyen stabil minőséget tudnak szállítani az írók. A második részt is Jon Cassar fogja rendezni, illetve Simon Barry írni, szóval ez nagyot fog dobni a latba.

This entry has a rating of 3

free web stats