The Nine – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 February 17, 9:56-kor a(z) 2006/07-es őszi premierek,Pilot,The Nine témába.

Tegnap szörföztem port.hu-n, keresve hazánkban az újdonságokat, így akadtam rá a The Nine-ra, ugyanis a mai napon debütál a RTL Klub műsorán. Micsoda meglepetés. Gondoltam, akkor premier előtt leszedem, megnézem, mert magyarul, úgy sem lesz időm rá. Hát, így első ránézésre nem csodálkozom a történéseken, azaz, hogy az ABC elkaszálta, és csak nagy nehezen – a tavalyi nyár folyamán – tűzte újra képernyőre.

thenine_1011.jpg
Na, de na szaladjunk annyira előre az eseményekben. A történést már tess leírta. Nem is pazarolnám rá az időmet, de azért mégis. Az alapkoncepció: 9 túlélőről szólna, akik egy bankrablás „áldozataivá” váltak. Az első rész lefixált mindent, csak azt nem, amit kellett volna. Azt vágtam, hogy bankrablás, de hogy a készítők ezzel mit akartak kirajzolni azt nem. Kis utána olvasást követően tudtam meg, hogy amolyan Lost-módjára jönnek az 52 órás bankrablás eseményei flashback formájában. Nosza, ez szép és jó, de ez nem jött le nekem, így elsőre. Vagy csak én vagyok ennyire nehéz felfogású? Nem hinném.

Szedjük szét az epizódot, hiszen míg az első felében megvolt a láng, addig a másodikban kihunyt. Tetszik érteni? …ez így nagyon lightosra sikeredett. Elsőként azt hittem, jó kis rablásos sorozatot kapunk, melyben lesz kemény ostrom, meg harc kívül-belül, erre a fene megette. (Folytatásban lehet, hisz mint kiderült, visszaemlékezések formájában jön az 52 óra eseménye részletesen. De míg ezt nem tudjuk, csak nézünk, hogy mi a francért ülnek egybe, egy asztalhoz, mert felejteni kéne és nem emlékezni.) A második felében jönnek az – úgy nevezett – „siratós”, könnycsorgató számok, -jelenetek.

Míg a sztorija eléggé kacifántosra sikeredett, addig a szereposztása annál jobbra. Sok olyan sztárt sikerült beválogatni a csapatba, akik mögött fényes múlt áll. Mivel „újoncként”, inkább a friss sorozatokat ismerem, ezért megjegyezném, kik-hol szerepelnek az idei idényben: Lourdes Benedicto (Chashmere Mafia, 24, Dawson’s Creek), John Billingsley (CSI, 24, Journeyman), Jessica Collins (CSI), Tim Daly (Private Pratice, Eyes, The Fugitive), Dana Davis (Heroes, CSI, Vronica Mars, The OC), Camille Guaty (Las Vegas, Prison Break, The Help), Chi McBride (Pushing Daisies, House, The Secret Diary of Desmond Pfeiffer), Kim Raver (Lipstick Jungle, 24, Third Watch) és Scott Wolf (Everwood, Party Five.) Panaszra semmi okunk nem lehet.

TheNine_1012.jpg
Annyit már tudunk, hogy össz-vissz csak 13 rész élt meg, azt is elbukta. Nem tudom, hogy ez mennyivel jelent kevesebb kiadást, de valamennyivel biztosan. Vasárnap délután lesz a premier. Érdekes egy időpont, bár a hétköznapok foglaltak, így nem maradt más választás. Szóval, Ma, 17:30-tól a RTL Klub-n: a Kilenc túsz.

Végszóképpen még annyit, hogy ne írjátok le. Mindig meg kell adni a lehetőséget, hátra a végére igen pörgőssé növi ki magát. Bár ezt kétlem, de hajrá. No meg az elején láthatjuk Kim Raver-t igen fincsi ruciban. (ágyas jelent.)

This entry has a rating of 2

free web stats