L.A. Screenings magyar programigazgatói szemekkel

 
Beküldte: Kanyecc 2012 June 6, 11:45-kor a(z) 2012/13 sorozatai,Magyar hírek témába.

Májusi Upfronts-ot az L.A. Screenings (fogalomról bővebben!) szokta követni. Ekkora a világ tévés programigazgatói ellátogatnak Los Angeles-be, hogy megnézzék a berendelt újoncok pilot részeit, s azok alapján döntsék el, melyiket lenne értelme megvenni. Az [origo], mint minden esztendőben idén is megkérdezte a hazai „nagyokat” a látottakról. Ki melyiket vélte a legerősebbnek, illetve hogyan vélekedik a felhozatalról. Természetesen senki semmi konkrétumot nem mondott arról, hogy melyeket vásárolták meg, így kb. ott tartunk, ahol ezelőtt két hete: tudjuk, hogy melyik tévécsatorna melyik stúdióval áll szerződésben, ami kiindulópontnak tökéletes, bár az elmúlt években nemegyszer borult a papírforma. Előfordul!

Csak a tisztánlátás kedvéért újra. A Tv2 a Universal-lal, a Sony-val és a CBS Studios-zal áll szerződésben, míg az RTL Klub az ABC Studios-zal, a Warner-rel és a Fox-szal. Ennek fényében, meg ugye az adatlapoknál feltűntettük a stúdiókat is lehet találgatni.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint idézem: „az amerikai sorozatok egyre kevésbé az RTL Klubra valók, viszont mi portfólióban gondolkodunk: fontos, mi kerül a Coolra, az RTL2-re és a többi kábeltévénkre.” – Tehát lazán leszűrhetjük azt, hogy inkább a kistestvér csatornáira akarják hozni az újdonságokat. Amúgy fura, hogy az Alcatraz-t főműsoridőre akarták volna hozni, de a nézettségi mutatói elálltak ettől. Kolosi szerint a Fox a leggyengébb felhozatallal állt elő. Kiemelte a Mistresses-t és a Red Widow-ot, mint ígéretes projekt, valamint a The Neighnours-t és az Anger Management-et. Érdekes kategóriába pedig a Following, az Arrow és a Carrie Diaries kapott helyet. De istenesen a lényeg:

„Látványban nálam elsők közt az Arrow, a Last resort van, illetve magas színvonalú volt a Revolution.” – bízakodjunk!

Kiss Péter, a Tv2 programigazgatója elégedett volt a stúdiók (amikkel szerződésben állnak) teljesítményével: „Most nagyon jókat hoztak ki a partnerek, bizakodó vagyok (…)”. Az Elementary-t hangsúlyozták ki elsők között, ami az új Sherlock Holmes sorozatnak feleltethető meg. És persze biztos is, hogy érkezik hozzájuk. Továbbá tetszett neki a Vegas és a Chicago Fire. A szitkom részleget továbbra se a Tv2-re, hanem a kistestvérekhez: a FEM3-re és a Pro4-re szánják. Mint pl.: a Guys with Kids-et és a Men at Work-öt – legalábbis ezekről esett szó.

Szőlőssy Gábor, a Viasat3 programigazgatója a Warner és a Universal kínálatára helyzet a hangsúlyt. Ők is kihangsúlyozták a tömegből a Guys with Kids-et, valamint az ABC Family-re érkező Baby Daddy-t. Szintén megemlítették a Revolution-t, a Red Widow-ot, a Mistresses-t és az Elementary-t. Kicsit kiakadva tette hozzá, hogy a Longmire-nek, a Vegas-nak és a Made in Jersey-nek nemigen tudná elképzelni a nemzetközi sikereit, mivel nagyon Amerikára lettek szabva. – Csak nehogy megbánja ezt a kijelentését.

Balázs Bianca, az MTVA Filmfőszerkesztőségének vezetője szerint inkább a klasszikus témákra helyeződött a 2012/13-as idény. A tömegből az Elementary-t és a Following-ot emelték ki. Mindkettő a kedvencei közé tartozott. Ami viszont biztos, hogy a Revenge és a Once Upon a Time hozzájuk érkezik a közeljövőben! Ahogy a Bunheads is.


free web stats