Syfy sci-fi részlegének újabb mérföldköve alapozódott meg?

 
Beküldte: Kanyecc 2012 June 6, 15:16-kor a(z) 2012/13 sorozatai,Hírek témába.

A Syfy régóta nem hozza azt a színvonalat, amit a sci-fi rajongók elvárnának. Nem tartom magam annak, sőt a műfaj is távolabb áll tőlem, mint pl.: egy akció vagy egy komédia, azonban a Stargate Universe és a Caprica bukása óta a csatorna feltette a polcra az ötleteket. A Showcase-től megvásárolták a Lost Girl vetítési jogát, illetve a veteránokkal próbálják fenntartani a szekciót. Az Alphas-t is lehetett volna emlegetni, de fene se tudjuk. Maradjunk a vérbeli(bb) sci-fi-knél. Mellesleg a Lost Girl 3. évadját is berendelte a Syfy, így biztosan 2013-ban egy mínusz blokkal lehet számolni, ahogy a brit Merlin személyében is.

Mire akarok kilyukadni? Arra, hogy hosszú idő után végre jóféle ötlettel próbálkoznak. Jófélével, hiszen a Defiance marketingje jónak tűnik, valamint az elképzelés is. Arról lenne szó, hogy berendeltek egy tévésorozatot, ami párhuzamosan egy online MMO-val fog érkezni. A két részleg kiegészíti egymást, azaz lesznek olyan játékban szereplő karakterek, amik feltűnnek a tévében, illetve fordítva. A történet pedig hiába fut két szálon, mégis egységében kerek lesz. Ez pedig azért jó elképzelés, mert akiket leültetnek a játék elé, azok kíváncsiak lesznek a sorozatra is, már ha érdekli őket az, hogy mit, miért is csinálnak előbbiben, nem csak puffogtatnak, megöldökölnek.

Beszéljünk kicsit a sztoriról. Nem túl távoli jövőben járunk. Egy idegen faj hajóival lezuhan a bolygónkra. Mivel továbbállási lehetőségeik csekélyek, így a hajóikon lévő terraformáló gépekkel elkezdik átalakítani azt. Lényegében a társadalomra helyeződik majd a hangsúly, hiszen nem szívesen laknánk együtt idegenekkel, amik elkezdik magukra szabni a megszokott világunkat.

A forgatás St. Louis lesz, míg a játék San Francisco-ban fog játszódni. A szereplőgárda jónak tűnik. Dewshane Williams, Fionnula Flanagan, Graham Greene, Grant Bowler, Jaime Murray, Jesse Rath, Julie Benz, Justin Rains, Mia Kirshner, Nicole Munoz, Peter MacNeill, Stephanie Leonidas és Tony Curran eddig, akik szerepet kaptak. A pilotját Scott Charles Stewart lesz a rendezője, míg Rockne S. O’Bannon az írója.


free web stats