Délutáni előzetes (3): Magic City – 2. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2012 June 8, 14:10-kor a(z) sajtóközlemény,videó témába.

Nemrég búcsúzott a Magic City, kb. egy-két hete. Már a kezdetekkor biztos volt, hogy be fogják rendelne a második évadját. Így is lett. A hazai HBO is megvásárolta a magyar vetítési jogait. Érkezik Bűnös Miami címen június 11-től dupla résszel. A hozzákapcsolódó sajtóanyagot a tovább mögött találjátok, amelyben a magyar szinkronhangok is fel vannak tüntetve. Azoknak, akik látták pedig mutatnék egy új évados teasert.


Az 1950-es évek végén a csillogó Miami Beachen játszódik a Bűnös Miami című sorozat, amely egy luxushotel bűnös és fülledt világát idézi meg. A Jeffrey Dean Morgan, Olga Kurylenko és Danny Huston főszereplésével készült széria június 11-én dupla epizóddal indul az HBO-n.

Az 1950-es évekbe, Miami Beachre visz el a Starz maffiasorozata, a Bűnös Miami (Magic City). A történet a város legpazarabb szállodája, a Miramar Playa Hotel és tulajdonosa körül bonyolódik. A hotelben a legkülönfélébb emberek bukkannak fel: sztárok, vendégek, bűnözők, kubai emigránsok, rendőrök és CIA-ügynökök.

A széria érdekessége, hogy szülőatyja, Mitch Glazer (Szellemes karácsony, Szép remények, Beavatás) maga is az ötvenes években nőtt fel Miami Beachen, és már gyerekkorában bejáratos volt a kor legendás szállodáiba, sőt kabinos fiúként is dolgozott például a Deauville-ben a hetvenes években. A sorozatot íróként és vezető producerként is jegyző Glazer saját élményeit is beépítette a sorozatba, kiegészítve a családjától és a barátaitól hallott sztorikkal. Először játékfilm formájában akarta feldolgozni az alapanyagot, de rájött, annyi mesélnivalója van, hogy érdemesebb inkább sorozatot készítenie.

A nyolcrészes első évad után már biztos a folytatás: március végén, már az amerikai sorozatpremier előtt berendelte a Starz a Bűnös Miamimásodik évadját.

A történetről

A nyitóepizód 1958. december 31-én indul. Miközben Ike Evans(Jeffrey Dean Morgan) luxushoteljében, a Miramar Playa Hotelben ünnepli a szilvesztert, a környező világban viharos idők járnak: az Egyesült Államokban tombol a faji és vallási szegregáció, Fidel Castro és lázadói pedig éppen beveszik Havannát. Miami azonban továbbra is az álmok városa, ahol a Kennedy család, a maffia és a CIA is megvan a maga érdekeltsége, Ike pedig szállodájának koronázatlan királya. De mindennek ára van.

A történet 1959-ben folytatódik: Ike-nak pénzre van szüksége nagyszabású álmai megvalósításához, ezért eladja a lelkét a helyi maffiavezérnek, a Hentesnek becézett Ben Diamondnak (Danny Huston). Felesége, Vera (Olga Kurylenko) és előző házasságából származó három gyermeke mind becsületes embernek tartják Ike-ot, de a férfi képtelen felbontani alkuját az ördöggel. Egész élete színjáték csupán, ahogyan a Miramar Playa Hotel is.

A szállodára ugyanis szintén igaz, hogy semmi sem az, aminek látszik: napközben ugyanis toronyugró bohócok látványos show-ja szórakoztatja a hotel vendégeit, vagy akár cha-cha-cha órákat is vehetnek, éjjel viszont az urak titkos légyottokat bonyolítanak le eszkortlányokkal, a bárban pedig a város legzüllöttebb lakosai és a törvény emberei gyűlnek össze, hogy legendás énekeseket, zenészeket és humoristákat hallgassanak.

Miközben világát összeomlás fenyegeti, Ike családjáért és a Miramar Playa Hotelért harcol – erről szól a Bűnös Miami.

A szereplőkről

IKE EVANS
Jeffrey Dean Morgan
Magyar hangja: Csankó Zoltán

Egy sármos férfi, akinek elegendő esze és ambíciója volt ahhoz, hogy egyszerű kabinos fiúból Miami Beach leglenyűgözőbb szállodája, a Miramar Playa Hotel megépítőjévé és működtetőjévé váljon.

VERA EVANS
Olga Kurylenko
Magyar hangja: Gubás Gabi

Gyönyörű, egzotikus és nagyvilági nő. Négy éve Ike felesége, aki mindenben támogatja férjét. Korábban revükben táncolt, és ha nem találkozik Ike Evansszel, valószínűleg már rég hollywoodi díva vált volna belőle.

STEVIE EVANS
Steven Strait
Magyar hangja: Szatory Dávid

Ike idősebb fia és jobb keze a Miramar Playa Hotelben. A jelentős szexuális kisugárzással megáldott Stevie fél szemmel mindig a csinos nőket lesi, következő hódítása tárgyát keresi.

DANNY EVANS
Christian Cooke
Magyar hangja: Fehér Tibor

Ike jólelkű és szorgalmas kisebbik fia, elsőéves a jogi egyetemen. Az idealista fiatalember célja, hogy a Kennedy elnök által meghirdetett reformprogram élére álljon.

LAUREN EVANS
Taylor Blackwell
Magyar hangja: Ungvári Zsófi

Ike legfiatalabb gyermeke és egyetlen leánya. Tizenhárom évesen most lépett be a szorongásos kamaszkorba, amikor vadul nekitámad Ike-nak és Verának is, ha épp nem a kedve szerint történnek a dolgok.

BEN DIAMOND
Danny Huston
Magyar hangja: Söröss Sándor

A maffiafőnök, akinek sima modora jól leplezi sötét, kegyetlen természetét. Elhatározza, hogy ha törik, ha szakad, megszerzi magának a Miramar Playa Hotelt.

LILY DIAMOND
Jessica Marais
Magyar hangja: Farkasházi Réka

Ben gyönyörű, fiatal felesége. Remek alakja és csábító modora fülledt szexualitást sugároz, ám ez sok baj forrása is.

JUDI SILVER
Elena Satine
Magyar hangja: Balsai Móni

Kemény és szexis prostituált, régi bútordarab a szállodában. Amikor Ike és Stevie befolyást akar gyakorolni valakire, ő mindig készen áll a feladatra.

MEG BANNOCK
Kelly Lynch

Ike első feleségének nővére, az a fajta kifinomult nő, amilyet csak a régi arisztokraták között lehet találni. Olyan titkok tudója, amelyek könnyen tönkre tehetnék Ike családi kötelékeit.

BEL JAFFE
Michael Rispoli
Magyar hangja: Koroknay Géza

„Fehérnemű boltot” (valójában bukmékerirodát) irányító, folyton szivart rágcsáló figura. Miután Ben Diamond a főnöke, nem engedheti meg magának, hogy ne legyen sikeres a munkájában.

VICTOR LAZARO
Yul Vazquez
Magyar hangja: Galbenisz Tomasz

A Miramar Playa Hotel keményen dolgozó, kubai ügyvezetője, Ike legmegbízhatóbb embere. Főnöke segítségét kéri abban, hogy kimentse feleségét Castro forradalmának káoszából.

MERCEDES LAZARO
Dominik García-Lorido
Magyar hangja: Ligeti Kovács Judit

Victor csinos lánya, aki a szállodában dolgozik, miközben stewardessnek tanul. Az Evans család környezetében nőtt fel, de Dannyvel való „barátsága” időközben átalakult.

A színészekről

Bűnös Miami markáns színészgárdájának élén Jeffrey Dean Morgan(Watchmen: Az őrzők, Grace klinika, P.S. I Love You) áll, ő alakítja a Miramar Playa Hotel tulajdonosát, Ike Evanst. Partnere a színésznő, Bond-lány és modell Olga Kurylenko (Quantum csendje, Max Payne – Egyszemélyes háború), aki Ike feleségét, Verát játssza. A maffiavezér Ben Diamond, vagyis a Hentes szerepében Danny Huston (A titánok harca, A titánok haragja, Az ember gyermeke, X-Men kezdetek: Farkas, Dr. Halál) látható. Christian Cooke (Kisvárosi Rock ’n’ Roll, Démonvadász – Az utolsó Van Helsing) Ike kisebbik fiát, Dannyt,Steven Strait (City Island, I. e. 10 000) pedig Ike idősebb fiát, Stevie-t alakítja.

További szereplők: Taylor Blackwell (Turkles), Jessica Marais (A hős legendája, Család csak egy van), Yul Vazquez (A szupercsapat, Amerikai gengszter, Világok harca), Dominik García-Lorido (City Island), Kelly Lynch (A gyógyszertári cowboy, Charlie angyalai, L, 90210) és Elena Satine (Kellékfeleség).

A Bűnös Miami első évadja június 11-én, hétfőn 21 órakor dupla résszel indul, majd hétfő esténként láthatók a további epizódok az HBO-n.


free web stats