Bunheads – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2012 June 26, 16:51-kor a(z) Pilot témába.

Az ABC Family-nél volt egy időszak, amikor olyan sorozatokat rendeltek be (Make It or Break It, Melissa & Joey, 10 Things I Hate About You…), amik cseppet se nyerték el a tetszésem. Ez az idő már elmúlt, legalábbis úgy fest, mivel legutóbb a Jane By Design-nel húztak be (persze abbamaradt, de bármikor szívesen venném elé darálásra), most pedig Amy Sherman-Palladino új sorozatával nyűgöztek le. Fiatalosak lettek, sőt már-már jobban meg tudják fogni a tini szférát, mint országoson a The CW, ami inkább a dark-osabb, rejtélyesebb, misztikusabb koncepciókat részesíti előnyben – manapság! Bár a Pretty Little Liars-szel ők se kivételek.

A története röviden, s tömören arról szólna, hogy főhősünk, Michelle próbál kirobbanni a las vegas-i átlagos táncos-lányok közül. Keresi a lehetőségeket, azonban még a castingig se jut el. Ha pedig eljut, akkor első ránézésre megkapja a ‘nem’-et korára hivatkozva. Karrierje tehát eléggé lejtmenetet vett, így egyik este (ki)borult állapotában enged egyetlen rajongójának (amúgy mindig lekoptatja), aki mellesleg minden fellépésén ott van, és elhalmozza ajándékokkal, hogy elvigye vacsorázni. A vacsora annyira „jól” sikerül (köszönhetően az alkoholnak), hogy összeházasodnak Vegasban és hazaköltöznek férjéhez, aki anyjával él együtt egy elszigetelt kisvárosban.

Ergo, mindaz, amit a Gilmore Girls-nél szerettetek megvan benne! Nem is akarnám lebeszélni a Szívek szállodája egykori nézőit, hogy nézzék, mert alap. S az m1-nek is jelezném, hogy vasárnap kora estére egy remek helyfoglaló. Maga a kisváros, és a hangulat zseniális lett. Tényleg visszautaztatnak a készítők a 1995-2000-es esztendőkbe, ahol a fiatalok nem moziba jártak, illetve bandáztak, hanem értelmes tevékenységekkel töltötték el a szabadidejüket. Főhősnőnk férjének anyja balett-tanárnő.  Egy csapatnyi fiatal tehetséget nyűstől napi/heti rendszerességgel, akik annyira komolyan veszik az egészet, hogy olykor koplalnak is, csakhogy alakjuk rendben legyen, valamint a nap ráérősebb szakaszában is próbálnak. Itt történik az ütköztetés, hiszen míg Michelle ereiben sztriptíz-táncos vér csörgedez, addig a lányok egy másik táncstílusnak hódolnak.

A jelenetek viccesek. A műfajt remekül eltalálták, már-már országos csatornák kínálatát szégyenítik meg, mert a szereplők játéka alig hagy kivetnivalót maga után. Azért, csakhogy rosszat is írjak róla, Sutton Foster súrolja a határaimat. Volt úgy, hogy a fejemet fogtam a borzasztó alakításán; viszont előfordult olyan is, amikor meglepett, mennyire hétköznapi módon, mint ha teljesen szimplán jönne neki az egész, tudja előadni magát. Egyelőre nem tudom hovatenni. A többiekkel pedig semmi probléma. Főleg a fiatal színészekkel. Rég láttam ennyire erős felhozatalt, hiszen sűrűn akadok ki miattuk, illetve a túlzott karakterükön.

Mit felejtettem ki? A zenék jól smakkoltak, ahogy a vágásoknál se éreztem kemény mellényúlást. Nagytotállal nem büszkélkedhetnek, bár nagyon ki se moccantunk a „városba”. Látszik, hogy egy nagy stúdióban zajlik az egész forgatás, mert 2 házon, egy bolti és egy utcai jeleneten kívül nem sok mindent kaptunk. Tisztára a Dawson-ra emlékeztettek ilyen téren.

Összességében:

Csak ajánlani tudom! Régen rántottak be ennyire, akarom mondani a Jane by Design óta nem igazán kaptam értelmes 40 perces komédiát, ami minden kritikának és igénynek megfelel. Fura, hogy az előzetesek alapján 10 rész utáni kaszát jósoltam neki, most meg nem bánnám, ha 3-4 évadnyi sztorit kapnánk a jövőben belőle. Így kell feléleszteni egy elődöt új köntösben. Le se tagadhatnák, hogy a Gilmore Girls-re hajaztak, nem is kell, mert tényleg!

This entry has a rating of 4.5

free web stats