Runaway – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2008 March 3, 10:54-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Pilot témába.

runaway_101.jpg
Premier: 2006/9/25
Írta: Chad Hodge
Rendezte: Peter Markle

Paul Rader tehetős ügyvéd, akinek csak a pénz számít. Családjával együtt látszólag jól élnek, de ez egyből megváltozik az egyik ügyének hála. Hamarosan Paul-t már gyilkossággal vádolják, a családját pedig halálosan megfenyegetik. Nincs más lehetőség, személyazonosságot kell váltani és menekülni. Ezt viszont nem bírja mindenki olyan jól, mint a családfő. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az FBI végig a nyomukban van és terhelő bizonyítékok is igen csak erős lábakon állnak…

Megjegyzés: A 2006-os év legnagyobb híre volt a két kis netlet adó, a WB és a UPN egyesülése. A fúziónak hála született meg a CW, ami javában a WB örökösének is nevezhető immáron már országos lefedettséggel. A csatorna első hivatalos saját gyártású sorozata volt a Runaway, amitől sokan a megváltást remélték. Köztük voltunk mi is.

A sorozat viszont ahogy lenni szokott akkorát zakózott már a premierjén, hogy a legtöbben el sem akarták hinni. A CW persze könyörületes volt, de végül is a 3. rész után jött a kasza. Hát nem sikerült valami fényesen CW debütálása. Pedig a siker tényleg a küszöbön volt, vagy csak mindenki oda látta. A promo nem volt egetverő, de a két netlet adó előző munkáihoz képest mégis korrektnek mondható. Casting fronton sem voltak jaj de nagy problémák. Leslie Hope neve remélem mindenkinek ismerősen cseng a 24-ből, Donnie Wahlberg-et meg hadd ne kelljen bemutatnom.

A gondok sokkal inkább a produkció gyökereiben leledzenek. Chad Hodge creator munkája ugyanis több mint csapnivalóra sikeredett. Ezt mutatja a Pilot első bő 10 perce is. Olyan szinten nyersen értelmezte a pali az in medis res kezdést, hogy szó szerint szart se értettem belőle. Utána mondjuk kaptunk némi flashback-et az arcunkba. Nagyon komoly volt! Összességében egy nagy vicc a sorozat a szokásos klisékkel és az idegesítő részletekkel. Most komolyan ki vette be az FBI nagy elkapós jelenetét. Mindjárt a Pilot-ban megtalálják a menekülőket mi?

Ha már a sztori ennyire csapnivaló, akkor a rendezés majd egy kicsit javít az összképen. Legalábbis ezt hittem. A nyers tények viszont félelmetesek. Peter Markle munkája vetekedett egy végzős rendező asszisztensével. Feszültségfokozás nuku, eyecandy nuku, vágóképek nuku, értelmes tálalás vagy netán CGI nuku. Most ezt ragozzam még? Egyértelműen látszik a UPN keze munkája. A sorozat ugyanis a fúzió előtt a UPN fennhatósága alatt futott. Kár volt érte.

Összességében azt kell mondjam a Runaway megérdemelte a kaszát. Ha rajtam múlott volna, akkor a 2. részt sem érte volna meg. egyszerűen virít róla a hozzá nem értés és a low-budget mentalitás. Viszont a sok negatívum ellenére is bennem munkálkodik az érdeklődés. Vajon mi lesz a fináléra? Melyik szál kerül előtérbe, a suli és az új élet vagy a nyomozás? Meg aztán cancel sucker vagyok, ez nálam már elég ok egy sorozat letolásához. Bár annyi szent nem lesz egy maradandó élmény.

This entry has a rating of 1.5

free web stats