Márciusi sorozatdömping idehaza

 
Beküldte: tess 2008 March 3, 19:14-kor a(z) Magyar hírek témába.

Mostanság elég rendesen kerültük a hazai sorozat helyzetjelentést, így egészen pofás kis lista lett belőle. Március hónapban ugyanis nagyon úgy fest, hogy beindul a durvulás, mivel jobbnál-jobb sorozatok érkeznek a hazai csatornákra. A fogadtatás ténye persze egyelőre kétséges, de én biztosra veszek jó pár buktát is. Tudjátok a tipikus magyar szarakodásnak köszönhetően. Gondolok itt a nulla promora vagy az eszméletlenül gyér szinkronra. Na majd meglátjuk!
deadlikeme_promo.jpg
Az első „újonc” idehaza mindjárt egy Showtime kult széria a Dead Like Me. A sorozattal anno én is foglalkoztam, de valamiért abbahagytam. Kitudja lehet nekem mégse volt annyira kult. Egyébként egy 26 részes dramedyről lenne szó, ami elég morbid témát feszeget. Bár mondjuk mit vár az ember egy Bryan Fuller sorozattól? A stábból még érdemes kiemelni Mandy Patikin-t, aki a Criminal Minds-ban vált világszerte ismert arccá. A széria 2003-as debütálása 23 részt és két évadot eredményezet, plusz egy film verziót, ami hamarosan tán el is készül. Idehaza a Cool-on lesz látható minden hétfő este.

conviction_promo1.jpg
A márciusi berendelések terén egyértelműen a Tv2 viszi a prímet. Az első új berendelése mindjárt holnap este lesz Kötelező ítélet címen. Sokat mondó mi? Nekem is utána kellet járnom, mire kiderült hogy a Conviction a szerencsés áldozat. A jogi dráma sorozat a 2006-os mid-seasonben debütált az ABC műsorán. A sorozat relatíve ismert neveket vonultatott fel, de mégis csak 13 részre futotta. Pedig a creator Dick Wolf volt, akinek az egész Law and Order mizéria szárad a lelkén. Szereplők közt találjuk még Eric Balfourt is, aki inkább a series killerként ismert. A faszi amelyik sorozatban szerepelt eddig az mind cancel lett. Aztán még ott van J. August Richard is az Angel-ből, Milena Govich a Law and Order-ből vagy éppenséggel az idei K-Ville-ből és még sorolhatnánk. Ha jól emlékszem tán akkor ment a The Evidence is, így inkább én az mellett tettem le a voksomat. Mindenesetre a sorozat most tőlem is kap egy esélyt.

Szerdán este 10-kor érkezik a Tv2-re egy új reality, ami ha jól tudom megint valami licenszelt marhaság lesz. Újabb bukta a láthatáron!
thekillpoint_promo.jpg
Csütörtökön viszont egy tényleg jó sorozat látogat el kis hazánkba Kutyaszorítóban címen. A Tv2-nek ismét sikerült zseniális címet adnia a 2007 nyarán a Spike Tv-n debütált The Kill Point-nak. A 8 részes mini sorozat a csatorna egyik legnézettebb produkciója volt, ahol nem kisebb nevek vonultak fel, mint Donnie Wahlberg vagy John Leguizamo. Ezen felül még a történet is szokatlanul jóra sikeredett a low-budget kábeles sorozatokhoz képest. Idehaza sem hiszem, hogy komoly problémái lesznek, de a magyar szinkron minősége mérvadó lesz.
cane_promo.jpg
Az igazán nagy premier viszont pénteken köszönt be A Cukorbáró személyében. A Tv2-nek ugyanis sikerült bezsákolnia a CBS új dráma sorozatát a Cane-t. A latin-amerikai hangulatú sorozatból eddig 13 rész ment le az írósztrájk miatt. A további sorsa egyenlőre nem tisztázott, de hivatalos cancelről még nincs hír. Egyébként meg sokan csak a modernkori Dallas-nak neveik a szériát. Nekem a Pilot után mondjuk ez az érzés nem jött át.
painkillerjane_promo.jpg
Ugyancsak most pénteken és ugyancsak a Tv2-n kerül adásba a Painkiller Jane backdoor pilotja is. Ha jól értesültem akkor hamarosan jön a sorozat is. A tv film egyébként anno nekem nagy meglepetés volt, mivel a megszokott „B” kategóriás szennynél mérföldekkel jobb lett.
raines_promo.jpg
A sorozat dömpingnek azonban ezzel még koránt sincs vége. Jövő hétfőn érkezik ugyanis a 2006/07-es szezon egyik legjobb guilty pleasure sorozata a Raines. Jeff Goldblum és Graham Yost félelmetesen jó sorozatot csináltak, amit sajnos az NBC nem értékelt ennyire. Így csak 7 részes 1. évad ment le. Emlékszem anno anyáztam is mindenkit érte.
pointpleasant_promo.jpg
És akkor jöjjön a számomra legnagyobb hír, hogy életem első guilty pleasure sorozata a Point Pleasant is látható lesz idehaza 03.13-tól az RTL-en késő este. A széria anno hatalmas kedvencem volt és hát ütött is. A sztori tényleg baró volt, a casting pedig zseniális. Itt tanultam meg igazán mi is az az eyecandy. Sajnos a FOX 9 rész után elkaszálta a szériát, ami végül kijött dvd-n is. Mondjuk az adásba nem került részeknél már a színvonal döbbenetesen esett, de a finálé és az első 4 rész mindenképpen klasszikus. Látni kell! A tag line-t pölö sose felejtem el: When The O.C. meets The Omen. Egyébként meg minden nagyzolást félretéve idehaza elég korrekt hypeot adtunk a szériának, szóval aki nem ismeri vessen magára.

Végezetül pedig egy tényleg elcsépelt hír. Az RTL lenyúlta az AXN-től a Raboljuk ki Mick Jaggert! Premier 03.16 kora délután. Ha engem kérdeztek abszolút esélytelen próbálkozás lesz.


free web stats