Animal Practice – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2012 August 15, 22:20-kor a(z) Animal Practice,Pilot témába.

Az NBC az Olimpia záróünnepsége után leadta – reklám nélkül – az Animal Practice nyitórészét. A pilotját 12.8 millióan látták, amihez 4.1-es célközönség-mutató dukált. Mindezt 22:58-as kezdéssel, tehát annyira rossznak még se mondanám, hiszen 31 millióan ültek le előbbi elé. (Tetszik tudni, 23 óra után drasztikusan csökken a nézettség!) Tulajdonképpen ez egy olyan nézőszám, amihez felesleges is viszonyítani, mert idény közben fogja hozni a valós értékeket. Előpromózásnak persze tökéletes húzás volt, legalábbis majd kiderül ősszel. Elsőre nézésre berántott, mint a gépszíj az örült karaktereivel.

Beszéljünk kicsit a sztorijáról. Szitkomról van szó, így nagy átívelő sztorikkal ne igazán számoljunk, pláne a kezdésben. Egy állatklinika dolgozóinak életébe nyerhetünk bepillantást, amit fűszereznek az éppen aktuális házi kedvencével, valamint fura gazdáéval. – Főleg egy menő állatorvosra helyeződik a fókusz. Nem munkahelyi szitkom, inkább csak szitkom, ami munkahelyen játszódik. Nincsenek azok a dokumentarista megmozdulások, mint egy The Office-nál, de aligha hiányzik.

A kezdés bonyodalmát az egyik kollegina visszatérése okozza, akibe főhősünk, Dr. George fülig bele volt esve, azonban valami miatt több évvel ezelőtt eltűnt. (Spoileres, így nem fejteném ki.) Van, aki örül, hogy a csapatot erősíti; de akar olyan is, aki meg lenne nélküle. Kb. ennyi a Bambi.

Két oldalról lehet megközelíteni a koncepciót. Kezdem a legcélravezetőbbel. Különböző állatokat szerepeltetnek, olykor vicces helyzetekbe bevonva. Messziről ordított, hogy Dr. Kim – akit Bobby Lee alakít – lesz a legörültebb karakter. (Elég csak a fejére nézni.) Ám amikor egy hatalmas kígyóval vív harcot (majd ti megmondjátok a fajnevét), hát közel álltam a sírva röhögéshez, mert annyira betegjelenetet hoztak ki egy amúgy riasztó állatból. Hoppá. Valahogy így kell megkedveltetni őket az átlagemberrel. Groteszkséggel és iróniával. A másik oldal az a kórházi élet. Jó, a szitkomnál teljesen másképp kell értelmezni, mint a drámáknál, de akkoris! Alapból alacsonyabbról indít. A Scrubs-ot imádtam, és nagyon úgy fest, hogy az Animal Practice lesz a méltó utód.

Bobby Lee tényleg egy állat. Minden jelenet, amiben feltűnik mosolyt csalt a számra. A másik élőlény, ami a hátán viszi/viheti a sorozatot, az a (maki?) majom. Őrület, mire képes. (Létezik valami állat alakításokra orientáló díjátadó, mert akkor elkezdünk vele foglalkozni. Nagyon esélyes befutója lehetne.) Jah, és a riasztó tényről se feledkezzünk fel. JoAnna Gracia-ra gondolok, aki már három újoncot is felírhat az „ezt is elkaszálták” listájára. Ugye volt a Welcome to the Captain, a Privileged és a Better with You amikben jelen volt – bár utóbbit szerettem a legjobban. Vajon lesz negyedik, vagy pont most szakad meg a sikertelensége?

Justin Kirk-et se feledjük el, a Weeds egyik vezér alakját. Letett már az asztalra valamit. Hasonló cipőben jár a Reaper egykori főhőse, Tyler Labine, aki az Invasion-ben is feltűnt. Annyira rosszul még se áll a szénája a castingnak. Sőt, már-már túlságosan bizakodom, hogy az első berendelések közé kerülhet.

Összességében:

Mennyire lesz állatbarát Amerika? Az NBC megismétli a pilotját még párszor a premierig, ami szeptember 26-án lesz. Reméljük túlzásokba nem fog esni, mert azzal el is ijesztheti a leendő nézőit. Kellemes csalódásként könyveltem el. Rosszabbra számítottam, de pont azok a visszatérő- és mellékszereplők leptek meg, akikből kevésbé tudtam volna kinézni. A humoron lehet mit csiszolni, mert inkább a karakterek megismertetésére, valamint a köztük lévő kapcsolatra mentek rá, mint arra. Ez hiba, hiszen ne feledjék el, hogy a műfaj elsődleges célja a szórakoztatás, és a kikapcsolás. Na ettől messze álltak. Fel van adva a lecke.

This entry has a rating of 3

free web stats