The New Normal – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2012 September 11, 21:23-kor a(z) Pilot,The New Normal témába.

Ryan Murphy szeretné megváltoztatni az amerikai televíziózást. Nem egy Lost utóddal rukkolt elő, azért ne feledjük el, hogy a Glee-vel és az American Horror Story-val már letett valamit az asztalra, nem is akármit. Előbbinek a 4. -, utóbbinak a 2. évadját várják több millióan. A The New Normal az új családmodellre helyezi a fókuszt, amikor a homoszexuális élet az elfogadás határában jár, legalábbis az emberek kezdenek megbékélni. (Zárójelben jegyezném meg, hogy az alapkoncepciót imádni fogják a melegek jogaiért kiálló szervezetek, s az NBC is kapni fogja a respect-et, mert zöld utat mertek adni az ötletnek.)

A pilot epizód egy alapozásnak tudható be. Megismerünk két családot, akiknek az élete összeér. Van egy meleg pár, akik eldöntik, hogy szeretnének egy gyereket, ezért felkeresnek egy béranya-közvetítőt. Az első nekifutásra zsákutcába érkeznek, mert béranya helyett inkább egy zsarolóra bukkannak. Ezzel egyidejűleg egy anyával és lányával ismerkedhetünk meg. Életük gyökeresen megváltozik, miután rajta kapja férjét egy másik nővel. Az anyuka édesanyja megpróbálja elsimítani a szálakat, de a fiatalság inkább szökés mellett teszik le a voksukat, illetve amellett, hogy segítsenek másokon és megvalósítsák az álmukat. Így ér össze a két család története.

Mindkettőjüknek szűksége van a másikra, hiszen a két meleg férfinek gyermek, míg a fiatal anyának pénz kell. Kellemes a hasznossal. A pilot epizód távol állt a szitkom kategóriától. Olyan volt, mint ha egy 20 perces drámába kóstoltam volna bele. A terjedelem rendben van, hiszen 20 perc heti rendszerességgel bőven elég lesz. Főleg, hogy szoknom kell a témát, ami távol áll tőlem. Ezzel nem leszek egyedül, mégis azt kell mondanom: szerethető újonccal állt elém, így Ryan-t cseppet se írnám le. Látszik az eltökéltség, és tényleg ott vagyunk, mint ha egy körforgalomba értünk volna: bármerre mehetünk, az újdonság rejthet jót is, és rosszat is. De ez benn a pakliban.

Pl.: ha szeretném továbbgondolni, milyen alternatív ötletek jöhetnek szóba, akkor ott van az a tény, hogy várják a gyermek születését, de elvetélés történik időközben; vagy valami műtéti komplikáció lép fel – oké, utóbbi már tényleg a drámát súrolja, ezért ha komédiába kellene gondolkodnom, akkor az ikerterhességet, mint random hátba verést se tartanám elvetélt ötletnek. Meglátjuk. Ryan mellett szól sok minden.

Mellesleg, ami jóváteheti az egészet az a mellékszereplők. Kettővel meg is ismerkedhettünk. NeNe Leakes-ről megvan a véleményem. Atom-überdurván néz ki a csaj (vagy pasi?). Ha nem lett volna az a rasszista részlet, akkor temettem volna a promóképei alapján, amitől a hidegrázott. Ellen Barkin, aki a nagyszülőt alakítja megint színt vitt a kezdésbe, kérdés, a folytatásban hogyan akarják továbbéltetni. Kettőjükkel az a problémám, hogy állandó szereplőként meg se állnák a helyüket, zavarnák az összképet. Egyébként a főszereplőkkel nincs problémám. A casting jónak mondható. Főleg a két pasit találták el. Működik a kémia köztük – nah! Ezt se hittem, hogy leírom valaha, de megesik.

Összességében:

Oké. Bármennyire is szerettem volna lepontozni a The New Normal-t, pont azért nem fogok, mert működött a pilot. Ha álmos létemre nem aludtam be, és még a java részlet dereng, akkor amondó vagyok, hogy éljen tovább. Az 1×02-es részt este fogja adni az NBC. Ezt tekinthetjük igazából vízválasztónak, mert most csak az alapozáson vagyunk túl. Oké, az első 4-5 rész történetét látom magam előtt, viszont azt nem, hogy milyen heti sztorikkal akarnak előállni, illetve milyen vendégszereplőkben gondolkodnak. Az NBC legjobb szitkomjai közé nem fog felkerülni a címe, de máris maradandóbbat alkottak, mint az ABC a Work It-tel, amit a mai napig az azonnali kaszák között tartok számon.

A kezdés egyébként 2.5-ös célközönség demóval futott, valamint 6.9 milliónyi nézővel, amit a 3. hetére biztosan 4-4.5 millióra le fog harcolni.

This entry has a rating of 2

free web stats