Heist – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 10, 1:15-kor a(z) 2006/07 sorozatai,Heist,Pilot témába.

heist_1.jpg
Premier:
2006/03/22
Írta: Mark Cullen, Robb Cullen
Rendezte: Doug Liman

Ha rablás, akkor űzzük nagyban! – Mickey O’Neil és James Johnson fejében körülbelül ezek gondolatok hangozhatnak el, mikor összeszedték a legjobb csapatot, hogy az Oscar-gallá ideje alatt kirabolják a Rodeo Drive három ékszerüzletét, melyek összesen félmilliárd dollár értékkel rendelkeznek. A gondtalan kivitelezéshez, viszont pénz és idő kell, amik szűkében vannak jelenpillanatban…

Megjegyzés: Egy időben, két bankrablós sorozat! Nem éppen a legszerencsésebb időzítés, de a cél az életben maradás. Este folyamán már szót említettem a Thief-ről, ami az FX koncepciója. Tetszett, de teljes ellentétben van a Heist-tel. Míg előbbi eléggé kommerz-re sikeredett, utóbbiról a felettébb nagy jelenetek fognak elsőként az eszünkbe jutni. Hozzátenném, hogy nem most láttam elsőként, de még mindig tud újat mutatni. A rablás kimenetele stílusos! …nem mint egy Thief-ben, de ez a The Kill Point-ra is elmondhatnánk, viszont ő még ekkor maximum fejben létezett.

Miért tetszhet jobban a Thief-nél? A stílusa mindenképpen rabul ejti az embert. Nem egy ilyen koncepció készült film formájában: Ocean’s eleven filmsorozat, valamint az Olasz meló. Minden esetben a minél nagyobb ötletekre mentek rá a készítők és meglett az eredménye? Noná, hogy meg! Kinek nem ugrana be az a jelent, amikor Velencében csak úgy kirobbantanak több szintet, hogy egy arannyal teli széfet megsikkasszanak rablóink. Nagyon állat jelent. Még sokat fogjuk emlegetni.

heist_101.jpg
Már a pilot rész bebizonyítja, hogy az eleganciának helyén van
. Lásd első percek: Háromszor riasszák ki a rendőrséget, akiknek reakció ideje egyre hosszabb, míg negyedszerre már ki sem jönnek, James-ék pedig felettébb higgadósággal belevágnak egy pitiáner rablásba. A fokozás, persze nem marad el. Nem maradhat el „Tolvajtól lopni nem bűn” – csapatunk ki is használja ez, és megsikkasztja az egyik latin-amerikai csapat rabláskísérletét. Ezután már pénzhiánnyal nem küszködnek.

Mint minden akciósorozatba, itt sem hiányozhat a csavar, melyet egy tiltott kapcsolat fog megteremteni. Hogy bővebben kifejtsem: rablónk beleszeret az egyik nyomozóba, aki emellett még nagyon rátermett a bűnügyek megoldásokban.

Pozitívumként emelném ki a parádés stílus mellett, Lola és Ricky karakterét, akit Marika Dominczky és David Walton alakít. A köztük zajló párbeszéd a részek tetőpontja. Nagyon nagy szövegek, nagyon vad ego. Imádom a köztük lévő konfliktusokat. A zenére sem lehet panaszunk. Jó összeválogatott, nincs panaszom rá sem.

Viszont néhol a gagyiságot véltem felfedezni. Mit értek ez alatt? Kezdjük ott egyes jeleneteket totális húzásnak raktak bele a készítők. Egymás után egy napos differenciával néztem meg a részt. Másodszorra már túlzottan zavarónak találtam a sok locsi-fecsit. Ezt a sorozatot csak egyszeri nézésre tervezték. Másrészről, vannak olyan beszólások, amiktől a fejemet fogom. Perpillanat most egy sem jut eszembe, de létezik jó pár. Jah, és father beszólásai szánalmasak. Bocsi érte.

A sorozatot elkaszálta az NBC a második részt követően. Nem tudta tartani a tempót a Law & Order-rel, aki a felvezetője volt ezen időszakban. Márciusban debütált, de már április elsején hivatalosan közölték a rossz hírt. Én rossz hírként tekintek vissza rá, hiszen minden meg van benne, ami egy bankrablós sorozatba kell. DVD-n nem adták ki még, de reménykedem benne, hogy a végső nyugalmat megkapja. Egyébként hat részre rendelték be!

This entry has a rating of 4

free web stats