Army Wives – 1.01 – A Trible Is Born (a.k.a Pilot)

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 11, 23:48-kor a(z) kábelsorozat,Pilot témába.

armywives_101_2.jpg
Premier:
2007/06/03
Írta: Katherine Fugate
Rendezte: Ben Younger
Történet: Tanya Biank

Roxy élete egy szempillantás alatt megváltozik, amikor egyik hódolója – négy napos ismeretség után– megkéri a kezét. Az új élet egy katonai kiképzőbázisra vezet, mivel Trevor, a férj, valójában katonatiszt. Itt az élet teljesen más. A nők irigykednek egymásra, aki meg már az elején nem partner, az „ellenség”. És a beilleszkedés: nem egyszerű. Trevor-nek, ellentétben jól alakul a sora…

Megjegyzés: Kábelsorozatok mindig megmozgattak. Tudniillik ők azok, amik igazi meglepetéseket tudnak tartogatni. Lásd: Dexter, mely mára már országos csatornán (CBS-en) fut. Egy újabb nyári sorozat, melyet érleltünk egy jó féléven át. Nem bántam meg! Egy újabb LifeTime produkció, amit nyugodt szívvel lehet hanyagolni. Én próbálkozom! Nem mondhatjátok, hogy nem. Belevágtam a Saving Grace-be (két részt követően már nem bírtam), adtam esélyt a Side Oder of Life-nak és még a fene se tudja melyiknek. Jah, a Blood Ties-nek, de ő tetszik. Egy a száz közül, de első benyomás néha csalóka. Sajnos ez a csatorna nem a tízen-, huszonéveseket célozza meg. Pont itt van a probléma, viszont néha – főként elvétve – van pár olyan koncepciója, melyből többet is ki sajtoltathatott volna. Hiába, kevés anyagi határokat húz.

Katona-, plusz katonafeleséges sorozat! Valahonnan nagyon ismerős a szitu. Megvan, a CBS The Unit-ja jutott elsőként az eszembe, csak fiatalabb kiadásba. Első hallásra jól hangzik. Rá kell eszmélnünk, ez bizony kábelsorozat. Mint ha pecsétként tudatosulna bennünk, hogy sokat ne várjunk tőle. Sajnos, ezt a kijelentést nem az Army Wives fogja megcáfolni. Engem személy szerint, nem tudott lekötni. Bennem lenne a hiba? …nem hinném. Többször – a rész alatt – próbáltam rájönni, hogy miért rendelhették be, de a válaszon még most is agyalok.

armywives_101_1.jpg
Akciót ne sokat reméljetek. Már cím árulkodik, hogy a The Unit-hatást a kukába lehet dobni, mert itt tényleg csak a katonafeleségek kapnak szerepet. A férjeket, maximum otthonlétük alatt láthatjuk. Parádésabbnál parádésabb bevetési helyzeteket, harc jeleneteket el lehet felejteni!

Helyett megkapjuk a nem éppen hétköznapi Roxy-t, amit jó húzásnak véltem. A karakter tipikus lázadó. Kinek jutna eszében hozzá menni egy négy napja megismert katonatiszthez? Továbbá, azt se feledjük el, hogy két gyermeke két különböző férfitól származik és jelenpillanatban facér! Határozott, szókimondó! Néha túlzottan feltűnősködő, de nem önszántából. (vagy igen?) Ott van például, amikor leönti magát véletlenül borral és a női mosdóban, fehérneműben mászkálgat, vagy éppen amikor a tea-partyra odaállít miniszoknyában. Néha vicces, de tényleg csak NÉHA. (A főtörzsnek neki áll tisztelegni, mivel férje ezt teszi. Eléggé vicces lehetne, de nem nekünk.)

Kicsit a született feleségeket is megtalálhatjuk benne. Vannak kirekesztett nők, akiken a szomszédok, ex-baránők mindig csak rágcsálódnak, azaz kibeszélik állandóan. Idetartozik Pamela Moran (Denise Sherwood). Mondanom se kelljen, hogy egyből összebarátkoznak Roxy-val. A sorozatból, persze nem maradhat ki az erőszak sem, ami családon belül bántalmazásként jelenik meg. Nem túl szép látvány, de ez van. Újabb The Unit-koppi, de valójában meg, mára már minden ilyen stílusú produkcióból kihagyhatatlan.

Szereposztás, viszont nem rossz! Elsőként Caterine Bell-t emelném ki a sorból, aki a bántalmazott feleséget alakítja. Bell kisasszonyt a JAG-ből és a Threshold-ból ismerhetjük. A lendületes őrnagynő szerepében Wendy Davis, aki a Grey’s Anatomy-ben, Angel-ben és Cold Case-ben – hogy csak az ismertebbeket mondjam – szerepelt egy-egy rész erejéig. Szintén nagyon dinamikus női karakter alakít, másrészről a sorozat egyik eyecandy címére is pályázhatna. Kiemelném még Kim Delaney-t (NYPD Blue, The OC, Law & Order: SVU) és Brigid Brannagh-et (Over There).

Zenére sem lehet panaszunk. Lentebb láthatjátok a Tracklist-et. Ajánlani, hááát nem igazán tudom, kinek tenném. Nem rossz sorozat, de a jótól is távol áll. Mindenesetre nem állok le vele. Tovább azt se feledjük, hogy a csatorna berendelte a folytatás, így nyáron jön a második évad.

Tracklist:
Lonesome Road” by Tricky Woo
Is This Love?” by Thomas Anderson
Tickets to Crickets” by Ferraby Lionhart
The Greatest” by Cat Power
Long Gone Away” by Drew Holcomb
The Moon” by Cat Power
Go Tell the World” by Joy Zipper
Make it Bounce” by The Invisible Man
Get off the Wall” by Chain Pain

This entry has a rating of 2

free web stats