Go On – 3 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2012 September 23, 9:49-kor a(z) Go On témába.

A Go On kezd átmenni aranyosba. Nem volt nagydurranás a pilotja, tessnek mégis tetszett. Szerintem próbálják Matthew Perry Friends-es énjét feléleszteni, hogy sikerre vihessék. Nem erőltetik a sportriporteri munkás életét, inkább a terápiákra és az ott megjelenő barátokra próbálnak fókuszálni. Jól csinálják, hiszen Perry-t ők teszik egyelőre különlegessé. Különböző emberek, különböző problémákkal, de mégis rövidtávon unalmassá válhat a sok gondjaiktól. Mi lenne az aranyközépút, azt Scott Silveri-nek kellene megtalálnia, viszont messze áll tőle.

Az 1×02-es részben ismételten elővették Perry terápiavezető énjét, mármint, hogy a problémamegoldás a vérében van, így ismételten átveszi csajtól az irányítást. Hamar kudarcot vall, mint azt sejteni lehetett. Ahogy kivettem, az egyes epizódokban egy-egy karakternek akarnak teret adni. Őket teszik a középpontba, s a jelenlegi problémáját megpróbálják orvosolni. Legyen az egy nő esetében egy betervezett szakítás, vagy George kosárlabda iránti rajongása. Ki lesz a következő?

Hiányzik a humor. 3 rész alatt egyszer se tudtak megnevettetni, amit egy szitkomtól elvárna az ember. Még elfuserált poénokkal se. Néhol jókat mosolygok, de semmi több. Pláne, amikor ismételten felemlegetik a feleségének a halálát. Nehéz ráépítkezni, főleg vicces szituációkat írni. Részben igazam lett, mert a feketehumort be se merik vállalni. Holott elférne. A különféle karakterek miatt viszont kezd átmenni aranyosba, szerethetőbe. Mindegyiknek megvan a maga kisvilága, és életstílusa. Jó húzások között kell emlegetnem a mexikói nőnek a spanyol beszédét, mert tényleg olykor felesleges lefordítani, eredetin jobban hangzik. A tudatlanság pedig ad némi megmosolygatást.

A folytatás tartotta a pilot színvonalát. Nem érzetem erősebbnek, se gyengébbnek. A Go On úgy vészelheti át a nehéz időszakát, hogy Scott-ék olyan hétköznapi problémákba sodortatják a karaktereket, amik sűrűn előfordulnak a valóéletben, s egyfajta megoldási útmutatót adnak hozzá a nézőknek. Várható néhány nevesebb vendégszereplő vagy híresség, aki cameozni fog. Az, hogy a sport is helyet kap az alapkoncepcióban jó, hiszen így neves sportcsillagokkal is maguk elé tudják vonzani a már róla lemondott átkapcsolókat. Februárra tervezhetnek egy Super Bowl epizódot, már ha megérik, hiszen megint csak kapcsolódhat hozzájuk.

Ötletek vannak, meg kéne őket valósítani, a történetnek adni egy reboot-ot. Van ennél jóval több is benne, kár lenne egy újabb egyévados kasza. Hiányzik belőle a merészség. Mint ha megkötött kézzel, adott határokon belül dolgozhatnának csak az írók. Ez pedig hiba.

This entry has a rating of 2

free web stats