The New Normal – 3 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2012 September 24, 1:21-kor a(z) The New Normal témába.

3 rész után érzem csak igazán azt, hogy Ryan Murphy valamiért a Glee-t élesztette fel a The New Normal-ban. Feladta a leckét egyúttal, mivel fogalmam sincs, melyik NBC-s szitkomot kellene folytatnom. Délelőtt a Go On-ról írtam, ahol a humortalanságot és a káoszt emeltem ki. Itt azért másabb a helyzet. Szintén beszélhetek aranyosságról, csak épp meggyőzőbb kivitelezésben. Ez már jelent valamit.

Tényleg kicsit Glee-s. Ugye éneklés – egyelőre – nem kaptunk, viszont találkozhatunk sok fura karakterrel, akik furán öltözködnek és nem éppen hétköznapi dolgokat csinálnak. Ezt fűszerezik a rikítóbb színvilággal. Azért kíváncsi lennék, hogy használták-e a kellékeit (dehogy!), mert ha dalolásznának benne, kiköpött mása lehetne. Így csak egy hasonmása 20 perces kivitelezésben. (Merész lenne egy napra ütemezni a kettőt, mert még jól is járhatnának, csak épp a Fox húzná a száját, ha az NBC meglépné, és felfutna mellette. Bárki bármit mond, hiszek a keresztirányú promózásban. A Glee ugye a Fox-on fut, hiába Ryan a közös kapocs, más vásárolta meg a New Normal-t. Bánjuk?)

Elméletem tovább erősíti, hogy egy olyan ötletre helyeződik a hangsúly, ami a legtöbb embert hidegen hagy. Nem az, hogy egy gyereket kell béranyával kihordatni, inkább a meleg párnak az élete, akiknek szinte mindenük megvan. A GLAAD-díjátadón biztosan díjazni fogják a főszereplőket, mert országos tévén látni egy „szívhez szóló” történetet, már önmagában díjra esélyes. Valamint erősítik, az amúgy gyenge létszámú melegekkel foglalkozó produkciók palettáját. Melegcsók is viszonylag hamar elcsattant. – Itt jutott eszembe a Modern Family. A két karakter Mitchell-re és Cameron-ra emlékeztet. Jól megvannak, szeretik egymás, csak soványabb kivitelezésben.

Hogyan fogják adagolni a terhességi szakaszokat? Ez egy másik kulcsfontosságú kérdése lesz az évadnak. Évadzáró a baba megszületésére fog fókuszálni vagy ezt a kártyát máskorra akarják előlőni? Szerintem az első évadban csak építik, ismertetik a karaktereket, valamint a nagyszülővel oldatják a nem épp hétköznapi szituációkat. Ha Ryan helyében lennék, akkor teljes évados berendeléssel a 22. részre tervezném a szülést, cliffhangerrel meghajazva. 2. évadtól pedig pár hónapos csecsemővel folytatnám. Ez lenne a logikus. Meglépi? Nem kérdéses.

Ahogy az se, hogy a béranya + lánya + nagymama kell, mert nélkülük szürke lenne. Ők oldják a melegszálat. Teszik elviselhetővé és olykor viccessé. Ha nem lenne Ellen Barkin és a „nézete”, akkor még ennyit se mosolyognék rajta. Másrészről a kislány is nagyon mókás, főleg amikor próbálják kicsit kettyósnak beállítani. Az 1×03-as részben érezhetően feljebb léptek egy lépcsőnyit a pontozási tabellámon. Kezdtem élvezni, és már klikkeltem volna a folytatásra, ha lenne. Go On-nál mindenképp erősebb, így simán kinézem belőle a back nine-t.

Sok sorozatra hajaznak: kicsit a Modern Family-t (a két főhős miatt), kicsit a Glee-t (a téma és a környezet miatt), kicsit a Raising Hope-ot (gyermek nevelés alapfokon) látom benne. Murphy tulajdonképp mixelt egy sornyit, és nagyon úgy fest, hogy bevált. A kezdés cseppet se győzött meg, viszont valamivel sikerült hatni a szívemre. Folytatom, nem kétséges, valami megfogott benne, és míg nem tudom hogy mi az, és jó-e az a későbbiekben, addig maradok.

This entry has a rating of 3

free web stats