The Neighbors – Pilot

 
Beküldte: tess 2012 September 29, 17:49-kor a(z) Pilot,The Neighbors témába.

A szezon egyik legbetegebb sitcom koncepcióját szállította nekünk Dan Fogelman a The Nighbors személyében, amit egyszerűen nem lehet komolyan venni. Már önmagában a sorozat felütése is abszurd, amit csak tovább tetőznek az inkorrekt poénok egész tárházával. Totális képtelenség elfajzott humorral tálalva, de talán pont ez teszi szerethetővé majd idővel.

„Definitely European”

A történet egy csoport idegenről szól, akik 10 éve érkeztek a Földre informálódni. A vezetőjük viszont a telekommunikációs kütyü töltőjét odahaza felejtette, így képtelenek kommunikálni az anyabolygóval, így kénytelenek voltak letelepedni egy lakóparkba. 10 évvel később az egyik idegen család aztán megelégeli a várakozást és kereket old, hogy így a házukba egy New Jersey-i család költözhessen…

Fogelman scriptje láthatóan a műfaj klasszikusainak (ALF, 3rd Rock from the Sun) a farvizén szeretne felkapaszkodni, csakhogy az elődök összes érdemét nélkülözve. Az abszurditás még csak-csak megemészthető, de sajnos minden erőlködés ellenére sem szerethető a végtermék, holott mindvégig ez lett volna a cél. Ehelyett Fogelman jobbára előző rajzfilmes munkáiból próbálja átültetni a dramaturgiát több-kevesebb sikerrel. A poénok és a helyzetkomikumok így igen csak gyermekdednek tűnhetnek, de végül is működnek. Igaz el nem tudom képzelni a folytatást, hasonló szegmensben.

Na és itt jönne a képbe a burkoltan megjelenített párkapcsolati elem, amitől mostanság lassan fuldokolni is tudnánk. Az alap, miszerint a két férj és feleség megvitatja az élet nagy problémáit viszont még akár életképes is lehet. Ráadásul a két „kultúra” közötti szürreális különbségek tálalása is fontos szerepet kap. Amikor pedig kezdene megfáradni a formátum rendre felbukkan a jól megkomponált idegen „community” vagy az elborult amis mentalitással átitatott angol akcentus.

Szóval finoman szólva is megy a kísérletezés a háttérben, ami nagyban igaz a karakterekre is. Igaz ezen a szinten jobbára csak a totális középszer sikerült megütni, pár bevett klisével. Igazán kiemelni így senkit sem tudnék, hacsak nem a két Weaver gyereket, akik aztán tényleg átérezték a szerepüket.

Összegezve tehát a The Neighbors egyelőre nem több mint egy idióta sorozat, csak sajnos még koránt sem a szerethető fajtából. Az biztos, hogy a megítélése tekintetében, no meg persze a formátumot illetően is fontos lesz a következő 2-3 rész. Mindenesetre az ABC részéről árulkodó lehet, hogy a sorozatot kivették a Modern Family mögül és helyette a The Middle-t kapta meg felvezetésnek. Ezek szerint a csatorna fejesei tudhatnak valamit?

This entry has a rating of 2

free web stats