Hawaii Five-0 – Elstartolt a 3. évad

 
Beküldte: tess 2012 September 29, 21:26-kor a(z) Hawaii Five-0 témába.

Végig olyan érzésem volt a Hawaii Five-0 3. évados premierje kapcsán, hogy a sorozatot szép lassan kezdi felemészteni a CBS-es módi. Már a 2. évad is borzalmasan kezdett, de Lenkov a 3. évad nyitásával jelen állás szerint negatív csúcsot döntött. Hol van az a filmszerű élmény, az a badass hangulat, ami az eddigi évadokat jellemezte? Eddig legalább volt nekünk egy Terry O’Quinn-ünk, aki miatt érdemes volt követni a sorozatot, de ezek után…

Gondolom a bevezetőből könnyedén leszűrhető, hogy a Peter M. Lenkov vezette írói bagázs megint csak nem állt a helyzet magaslatán. A 2. évados zárás ugye meglehetősen masszív történeti egységeket vezetett fel, amelyekből könnyedén lehetett volna a jövőben is építkezni. Ezzel szemben az írók jó szokásukhoz híven megint csak karcolgatták a felszínt és egy hevenyészet munkának is nehezen nevezhető fordulattal elvarrták a szálakat. Az összeset!

Az ugye tiszta sor volt, hogy Chin dilemmájával indítanak, elvégre két szeretetének az életéről kellett döntenie, amit meg nem lehet a végtelenségig húzni. Hát nem is húzták, helyette szállították a kötelező papírformát! A feleség természetesen meghal, Kono-t meg pont megmentik. A feszültség faktor komolyan mondom a zérót verdeste, miközben a klisé tengertől fuldokultunk. És ha azt hiszed nincs lejjebb, akkor tévedsz. A fináléra jutottunk el Chin bosszúhadjáratához, ami végérvényesen is bebizonyította a számomra, hogy Daniel Dae Kim soha az életben nem lesz több mint egy felszínes adottságokkal megáldott karakterszínész. Grace Park pedig továbbra is csak a tehetségét pazarolja, ráadásul az eyecandy titulusából is jócskán visszább vettek az kezdetek óta.

Így aztán gondolom nem meglepő, hogy a premier jobbára McGarrett-re és az édesanyjára, alias Shelbourne-ra volt kihegyezve. A kötelező családi drámázáson és ömlengésen túl sajnos érdemi információval nem szolgált a rész. Ráadásul Christine Lahti szimplán sótlan volt az anyaszerepben, míg kémnek egyszerűen hiteltelen. Szerencsénkre a készítők nem is nagyon hangsúlyozták ezt a vonalat, elvégre a történet elég rendesen megfáradt mire elértünk idáig.

A krónikus adrenalin löketett ezúttal is az akció betétek jelentették, igaz már ezek sem a régiek. Szemlátomást Lenkov-ék erőlködnek, hogy egyre durvább apropókat szállítsanak, csakhogy a kivitelezés jobbára felemás végeredménnyel párosul. Wo-Fat megszöktetése példának okáért már a lehetetlen kategóriát súrolta azzal a helikopteres megoldással. Tiszta sor, hogy a filmes élményt akarták hangsúlyozni, csak sajnos a büdzsé megint közbeszólt. Ellenben a Wo-Fat – Delano párosítás meglepően okos húzásnak bizonyult. Főleg azután, hogy Delano előző évados lépései is értelmet nyertek. William Baldwin így szép lassan elő is lépett elsőszámú badass karakterré. Csak sajnos ideig-óráig. A készítők ugyanis egy újabb remek karaktert és színészt ültettek a kispadra ugyancsak végérvényesen. Ez hányadik ilyen húzásuk is volt már zsinórban az íróknak?

A rész végi cliffhanger gyártásról pedig ne is beszéljünk. Számomra kissé illúzióromboló, hogy már csak McGarrett családjával tud a sorozat életképes maradni. Jelen esetben az anyjával, aki a történtek után tutira titkol valamit. Szóval akkor meg is van az évadon átívelő szálunk? Akárhogy is, én remélem a készítők megemberelik magukat és a 2. évadhoz hasonló komplex szezont pakolnak elénk, merthogy ez a premier eddig mindenképpen visszalépés volt. Az évadra természetesen maradok, bár könnyedén lehet, hogy ebből megint csak nyári dara lesz.

This entry has a rating of 2.5

free web stats