Guys with Kids – Kezdett a sorozat

 
Beküldte: Kanyecc 2012 September 30, 16:26-kor a(z) Guys with Kids,Pilot témába.

Az NBC harmadik őszi szitkomja. Egy többkamerás, azaz élőközönség előtt vették fel. Segítenek, hogy mikor kell röhögni, mint egy Two and a Half Men-nél. Első nekifutásnak ezzel a ténnyel kell megbarátkoznunk, amit az epizódkezdésekor ki is hangsúlyoznak. Nehogy véletlenül megfeledkezzünk róla. A kritikai visszajelzésekre alapozva a Guys with Kids-et jósolom a leghamarabbi kaszák közé, mert nem a szereplőgárdával van a probléma, hanem az írókkal és amit elénk tálalnak.

Tess összefoglalta a történetét, így nem futnék felesleges kört. Főszerepben: három apuka, és három családi életforma. A pilotnál már csak a folytatás volt kiszámíthatóbb. Annyi klisével dolgoztak Jimmy Fallon-ék, hogy egyszerűen fogalmam sincs, hogyan sikerült berendeltetniük. Totál gáz. Messziről ordítanak a poénok, amin másodjára még talán-talán jót mosolygok, de így sokadára csak fintorgok. Volt egyáltalán eredeti ötletük az elmúlt 44 percben? – Míg ezen agyaltam, rádöbbentem, hogy leginkább a klasszikus szitkomokat másolták össze egy újszerűbe, mert ezekkel kb. 10 évvel ezelőtt gyártott produkcióban találkoztam. Szó szerint, leírom ismételten, a klasszikusokban!

A legborzasztóbb, hogy a karaktereket butának állítják be, ami a kezdésben még tetszett, de aztán úgy félóra után már inkább kacsintgattam a bezárás gombbal. Mondok példát: elvállt főhősünkhöz mindig betoppan az ex-felesége, akinek van kulcsa. Ez még renden. Mi a teendő? Bezárom az ajtót és bennhagyom a kulcsot. Tessék, már be se tud jönni, így pedig a probléma valamilyen szinten orvosolva. Igen, csak ez túl bonyolult. Nincs piti konfliktus, nincs piti poén?!

2 rész is sok volt belőle, nem hát még 6-9 darab. Minden tiszteletem Anthony Anderson-é és Erinnn Hayes-é, akik jobbá próbálják tenni, de ez a hajó kifutott, nincs másik. A nagycsaládos, illetve a spórolós feka poénok is az ujjunkon jönnek ki ­(ugye Everybody Hates Chris?), de inkább mosolygok egy századikat rajtuk, mint a többiekre írtakon. Jaj, erre még azt se lehet mondani, hogy azért nézem, mert a szarsága már jóváteszi. Még az se segít! A hetei fokozottan meg vannak számolva. Tippemre az 5. hetét se éli meg, nézettségtől függetlenül. Csak kaszálni lehet, lelkiismeret-furdalás nélkül. Bátran, bár biztos lesznek perverzek, akik kitartanak mellette, nekik csak józanságot és erőt kívánok, mert ilyen emberek kellenének mindenhova.

Hogyan tovább? Mindenképp változtatni kell, új ötletekkel előállni, nem pedig remake módra poén átdolgozni. Az nem működik. Fut egy-két szitkom, amik több évad után se cáfoltatták meg a berendelésük döntését. Létezik ilyen, ezért nézek értetlenül magam elé, mégis mi volt az inspiráció, amikor rábólintottak. Biztosan az olcsósága. Esetleg eredeti cameo-zásokkal lehetne feldobni, bár szerintem már mindennel elkéstek.

This entry has a rating of 1.5

free web stats