The Inbetweeners US – Pilot

 
Beküldte: tess 2012 October 18, 19:13-kor a(z) Pilot,The Inbetweeners US témába.

Kissé megkésve bár, de végül is eljutottam a The Inbetweeners amerikanizált változatáig és hát abszolút nem bántam meg, hogy eddig jegeltem a dolgot. A premier után ugye záporozott a felemás kritika, a túlzott hype faktor is megtörni látszott, szóval nehéz lett volna tárgyilagosan szemlélni az MTV újabb tini sorozatát. A Skins US fiaskója után élből keserű szájízzel áll neki az ember egy újabb brit remake-nek. Főleg, hogy az eredeti széria a jelenlegi szubkultúra szerves részét is képezi.

Pedig aztán a sztori tényleg nem nagy eresztés, az ezerszer látott tini alapokat nyúlja pofátlanul fanyar humorral és rengeteg tini eyecandyvel. Ugyanúgy egy új arc érkezik a suliba, akit 3 extra szerencsétlen nerd vesz a szárnyai alá, miközben a népszerűtlenségen túl a hormonjaikkal is megküzdenek. Kezeket fel, ki tud hasonló synopsissal dobállózó filmeket felsorolni!

Brad Copeland (My Name is Earl, Arrested Development) adaptációja sajnos ugyanolyan idejétmúlt próbálkozásnak tűnik, mint pár éve az The Hard Times of RJ Berger volt. És mondom mindezt úgy, hogy a brit, kvázi anyasorozatból egy részt sem láttam, szóval nincs semmi befolyásoló hatás. Egyedül talán csak a formátum, ami valljuk be az ezerszer látott iskola stílusjegyeit viseli magán. Tipikus szerethető, de néhol bosszantóan lúzer nerd főszereplők, irreális kapcsolati státusz kialakítása nőkkel, túlfűtött hormonok, stb… stb… stb… Na, kinek ismerős a séma?

Mindehhez természetesen jókora irritáló és ciki humorkezelés társul, szocializációs érdekellentétekre kihegyezve. Magyarán totál kiszámítható az egész, ráadásul véleményem szerint alacsony hatásfokon is pörgött. És ha ez még nem lenne elég, akkor a kötelező MTV-s stílusjegyek is hatványozottan előfordulnak benne. A ’90-es évek végére hajazó dramaturg, ciki helyzetek egész sora és persze egy válogatás lemeznek is beillő soundtrack repertoár. Plusz annyi teen-glam hatás, ami a csövön kifér. Igazi popcorn darab na, kár hogy lassan idejét múltnak számít.

Szereplők terén igazából senkit sem tudnék kiemelni, kissé szürkék, kissé szerethetőek, de úgy ennyi. Olyan langyos középszer, mint a sorozat egésze. Persze van benne potenciál, a rész végi kis ízelítő is valami ilyesmit sugallt, szóval érdemes bizakodni. Ellenben én már most azt mondom, ez bizony a Skins US sorsára fog jutni. Sajnos.

This entry has a rating of 2

free web stats