Reklámárak a 2012/13-as idényben

 
Beküldte: Kanyecc 2012 October 23, 10:46-kor a(z) Hírek témába.

Az Advertising Age névre hallgató magazin számolt be múlt héten arról, hogy milyen árfekvésben vannak a reklámárak a 2012-es őszi részlegben. Az öt országos tévé került a fókuszába, illetve a főműsoridős sávok, de ez alap. A mércéről pedig annyit érdemes tudni, hogy fél percért – a lentebbi képen látható – ezres nagyságrendeket kérik el.

A komédiák közül: a Modern Family (#1), a New Girl (#2), a 2 Broke Girls (#6), a The Big Bang Theory (#5), és a Two and a Half Men (#7) reklámszünetében jönnek a legnagyobb bevételek az éppen aktuális csatornához, míg az animált szekciót a Fox nyeri egyedül, hiszen csak náluk futnak egyedül, sikeresen. Itt a többévados The Simpsons-ra (#3) és Family Guys-ra (#4) gondolok. A drámáknál más a felállás. Azt hihetnénk, hogy a CBS legnézettebb krimijeinél (pl.: NCIS vagy CSI) húzzák le a reklámozók többségét. Hát nem! Az ABC veterán kórházas drámája, a Grey’s Anatomy (#8) alatt kérik a legtöbbet, szám szerint 226 ezer dollárt. A TOP10-ben a Glee (#9) és a Once Upon a Time (#10) foglal helyet.

Érdemes továbbá azt is megnézni, hogy a még nem debütál újoncok, visszatérő sorozatok milyen árfekvésben állnak. Ott a Touch, amiért a legtöbbet kérik a Fox berkeiben péntek esténként. Az is fura, hogy a Malibu Country közel hasonló számokkal fut, mint egy több évadot megélt Shark Tank. Igaz, a listáról lemaradtak a pikáns sportesemények, egyéb események, talkshow-k.

Az újoncok között a The Following 194 ezerre lett felbecsülve. Ehhez képest a Revolution csak szimplán 97 ezerrel fut. A The Neighbors se számíthatott volna 129 ezerre, ha nem kapja meg a The Middle és a Modern Family közötti helyet. (No, nézzük csak!)


free web stats