Person of Interest – Kezdett a 2. évad

 
Beküldte: tess 2012 October 24, 22:02-kor a(z) Person of Interest témába.

Az előző szezon egyik kiemelkedő dráma sorozatát a CBS szállította a Person of Interest személyében, ami gyorsan közönség kedvencé is avanzsálódott. Pedig az igazat megvallva csak egy nyomozós sorozat badass főhőssel és nyomokban látványos akció betétekkel. Ettől függetlenül Jonathan Nolan sorozata kimagasló eredménnyel zárta az 1. évadot, olyannyira, hogy az eddig lement 3 rész után sem tudott még mindig felnőni az önmaga támasztotta elvárásokhoz.

Igen, ahogy sejteni lehetett a cliffhanger feloldása cseppet sem ütött, merthogy nem is üthetett, elvégre valahogy ki kell húznia 22 részen át az évadnak. A megváltozott status quo eddig nem bizonyult jó húzásnak, végtére is a feltételezhetően ideiglenes sophomore slump miben léte is itt keresendő. Egyszerűen a megszokott összhang hiányzik a sorozatból, ami valljuk be az egyik fő mozgató rugó volt. A hangsúly a Reese és Finch közötti interakcióról áttevődött a rendőrpárosra, akik igen csak gyengén muzsikálnak eddig. Nagyon nem kellett volna összeereszteni őket még az előző évadban!

Az eddig lement 3 rész szemlátomást a kísérletezés jegyében zajlott, amit bevallom, nem tudok hova tenni. Reese magányos próbálkozásai esetlenek, Finch Stockholm-szindrómája meg egyenesen vicc. Természetesen menet közben újabb történeti egységek is kidolgozásra kerültek, igaz a formátum sokkal epizód centrikusabb, mint az előző évad második felében. Nincs mese, a sorozat veszített a lendületéből, ami az instant akciók számán is meglátszik. Persze a badass faktor maradt, de ennyi idő után azért többre szomjazik a néző. Ez pedig bizony a kezdeti sablonosság első jele, amire a koronát a Bear, a kutya tette fel. Ennyire öncélú húzást ritkán lát az ember!

Jelen állás szerint ott tartunk tehát, hogy az évad főgonosza Amy Acker lesz, aki eddig igen csak közepesen muzsikált. Root karaktere egyelőre koncepciótlan és felszínes, amire a 2. részben látott burkolt eredet történet is jó példa lehet. Ide bizony kőkemény építkezés kéne vagy legalábbis egy olyan karakteres alakítás, mint amit Enrico Colantoni követett el Elias-ként az előző évadban. Tényleg, mi van a maffiás szállal és az HR-ral? Ellenben üdvözítő volt újra látni Snow ügynököt, akinek a történetét igen korrekten összefűzték a CIA-vel és Kara-val, bár a tényleges konfrontáció eddig még váratott magára. Na és persze a háttérben ott van a politikai szál is, ami egyre jobban körvonalazódik, igaz sem a karakterek, sem a színészi alakítások nem nyűgöztek le.

Na de hova tovább? Az eredeti felállás kisebb változtatásokkal, de rendeződni látszik. A régi átívelések mellé bekerült pár új, potenciállal bőven megáldott vonulat is, szóval már csak a tempóval kellene mit kezdeni. Tippre a készítők újfent az előző évados recepthez nyúltak, vagyis egy középszernek tűnő fél évaddal megalapozzák a feszültség faktort, amit aztán fall finale környékén szépen szabadjára is engednek majd.

This entry has a rating of 3

free web stats