Animal Practice – Pilot

 
Beküldte: tess 2012 November 6, 19:20-kor a(z) Animal Practice,Pilot témába.

Az Olimpia farvizén második NBC-s sitcomként kezdte meg a pályafutását az Animal Practice, amiről már látatlanban sejteni lehetett, hogy randa zakó lesz, amit csak a közönség kedvenc majom tart majd életben. Végül a várakozásoknak megfelelően egy random komédiát kaptunk mindennemű cicoma nélkül, szóval abszolút nem csodálkozom rajta, hogy a pilot adag végére került nálam.

A sorozat egy jól menő, ám kissé szétszórt állatkórházról szól, aminek a tulaja meghal, és az unokája örökli meg a gyeplőt. A gond csak ott van, hogy az unoka a fő állatorvos egykori csaja, aki természetesen hallani sem akar a reformokról, a közös munkáról meg pláne nem…

Már alapból az alaphelyzet is légből kapott az ex-csaj főnöki titulusával, amit csak tovább tetőznek az abszurd kórházi mentalitással. És persze ne feledkezzünk meg a sztereotip örök igazságok tengeréről sem, ami rendre ezerszer látott klisékkel társul. A „főbb szálak” felvázolásával természetesen kevesebb idő is maradt a poénkodásra, bár a minőségüket elnézve el sem tudom képzelni, mi lett volna ha nettó 20 percen keresztül erőltetik a megfásult humorbonbonjaikat. Akárhogy is vesszük, ez így nekem script ügyileg pofátlanul kevés volt egy pilot-hoz képest is!

Ráadásul a két férfi főszerelő is abszolút életképtelen és még antipatikus is. Justin Kirk (Weeds) leszarom mentalitása egyenesen vicc kategória, nem értettem mi volt ezzel a készítők és a színész célja. Talán ez a bunkó beképzeltség 2012-ben még mindig fedi a hevenyészett punci mágnes szerepkörét? Tyler Labine (Mad Love, Sons of Tucson, Reaper, Invasion) sajnos ugyanez a kategória, igaz ő lassan önmaga paródiája is lesz. Évről évre ugyanazt a megfásult karaktert hozza, csakhogy a minőség évről évre csökken is. JoAnne Garcia (Better with You, Privileged, Welcome to the Captain, Reba) továbbra is cuki, pluszban kellemes eyecandy, aki nyomokban még feelgood életérzést is képes a képernyőre varázsolni. És akármilyen hihetetlen is, de még egy kevés chemistry is kijár a Kirk-el közös jelenetei mellé. Ezt leszámítva ő is csak a megszokottat hozta, cseppet sem véletlen tehát, hogy ez zsinórban a 4 bukása.

Végső soron is, ha úgy vesszük az Animal Practice esetében a totális unalom és érdektelenség találkozik az öncélú állatjelenetek tömkelegével. Szó se róla vannak benne aranyos jelenetek, meg egy közönség kedvenc majom, akit rendre meg lehetne zabálni, de ez így egyelőre nagyon elcsépelt és nevetséges próbálkozás pilot szinten is.

This entry has a rating of 1.5

free web stats