Emily Owens MD – Pilot

 
Beküldte: tess 2012 November 8, 21:13-kor a(z) Emily Owens M.D.,Pilot témába.

Számomra az egyik leginkább visszataszítóbb sorozat volt már az upfronts idején is Jennie Snyder (90210, Lipstick Jungle, Men in Trees) lebutított kórházsorozata, amivel a CW eddig sosem látott kreatív fertőbe ásta magát. A végeredmény természetesen borzasztó, 20 perc után a rituális harakiri is megfogalmazódott bennem, de kemény voltam és kitartottam. Bár ne tettem volna, hisz a pilot olyan sekélyesen ostoba és elcsépelt, amit egy jobb ízléssel megáldott programigazgató még délutáni matiné címszó alatt sem engedne képernyőre.

Az Emily Owens MD sztorija akárhogy is vesszek nem több egy olcsó szappannál az ezerszer látott kötelező fordulatokkal. Van egy önbizalom hiányos és végtelenül szerencsétlen medika, aki halálosan szerelmes az egyetemi barátjába. Na ők közösen próbálkoznak meg jó orvosok lenni, csakhogy feltűnik a színen a régi középiskolás ellenfél, a rosszarcú főorvos és persze a kórház egyik befolyásos emberének a lánya is. Anyám borogass, a Grey’s Anatomy tényleg mestermű ehhez képest!

Merthogy akárhogyan is vesszük, de Snyder feláldozta a kreativitás oltárán a klasszikus kórházsorozatokat. A végeredmény pedig a végletekig lecsupaszított, elnyálasított klisétenger, amit ráadásul mintha szándékosan halmoznának is. Olyan mértékben kiszámítható és felszínes, hogy már-már élvezhetetlen. A végső döfést persze egyértelműen az elfuserált narráció adja, ami minden percében kínos és élvezhetetlen. Csak sajnálni tudom azokat az embereket, akiket ez a hevenyészett nyáltengerben tocsogó monológ képes megindítani. Akkor inkább egy lányregény!

És persze essen némi szó a nevetséges alapkoncepcióról is, elvégre nem mindennap lát az ember olyan elvetélt ötletet, hogy a kórházak belterjes világát és a középiskolás hormon háborút valaki is sikeresen vegyítse. Most komoly, 2012-ben a tini klisékkel beoltott kórházsorozat életképes lehet? Anno a Buffy-nál még remek húzás volt a való élet és a gimis évek közti vegyítés, de itt…

No és persze ott vannak még a szereplők, akik közt szép számmal akad ismerős arc, sőt nem egy CW veterán is, de ettől függetlenül csapnivaló munkát végeztek. Bár most szándékosan nem hibáztatom őket, elvégre egy ilyen scriptből ennyire futotta. Ellenben ezzel a felháborító hiteltelenségen igazán lehetne még dolgozni. Mamie Gummer (Off the Map, The Good Wife) egy az egyben antipatikus, utoljára ennyire bosszantóan idegesítő karaktert nem is tudom, mikor láttam. Azonosulni éppoly lehetetlen vele, mint szurkolni mondjuk.

A sok negatív kirohanás után kellene valami pozitív dolog is a mérlegre, csakhogy ebből szinte nincs is. A végletekig túlhajszolt kék szűrőzés kellemes vizuális élmény volt néha, plusz a végén a két kierőszakolt csavar is működhet, de semmi több. Ez így kérem a kreativitás és a minőség közönséges arcon köpése, amihez most nekem is sikerült asszisztálnom. Éppen ezért kérem, aki még nem látta a pilotot, az inkább nézzen Grey’s Anatomy-t a lelki üdve érdekében.

This entry has a rating of 1

free web stats