Black Dynamite – Pilot (avagy a Jackson Five osztása)

 
Beküldte: tess 2012 November 15, 19:48-kor a(z) Black Dynamite témába.

Anyám borogass, az [adult swim] már megint beletenyerelt a tutiba és hozta a kötelezően polgárpukkasztó mindfuck sémát, amin egyszerűen lehetetlen nem röhögni. Olyan tömény, de legfőképpen minőségi zsibbadást könyvelhetünk el a Black Dynamite esetében, amire utoljára az Afro Samurai vagy a sokak által éltetett The Boondocks volt csak képes.

Az animációs sorozat a 2009-es filmet veszi alapul, igaz egy kissé rákontrázva annak minden szegmensére. Black Dynamite a környék keményfiúja, éppen ezért még a stricik is tőle remélik a megoldást az elhatalmasodó ninja kérdésben. Csakhogy a nagy bandák közti leszámolásban feltűnik a Jackson 5 és az éppen szárnyait próbálgató Michael Jackson… Epic battle lesz, annyit elárulhatok!

Byron Minns és Scott Sanders sorozatának az erőssége egyértelműen a kényes témák nyilvános feszegetésében keresendő. Ami látszólag egy olcsó pimp sorozatnak indul a végére egy hatalmas, évszázados Michael Jackson osztásban teljesedik ki. Egyszerűen zseniális, ahogy felépítették az egészet, ízig-vérig eredeti és még Jacko életébe is illeszkedik. Ráadásul remekül sikerült lavírozniuk a jó ízlés határán is, ami azért nagy szó a műfajon belül. Ehhez társult a remekbeszabott dialógus szekció, amiből csak úgy áradt a feka sallang. Néhol kissé túlzónak is tűnt, de szerencsére mindvégig élvezetes tudott maradni. Igaz, ebben nagy szerepe volt Black Dynamite aranyköpéseinek. Itt jegyezném meg, hogy a karakterek orgánumai rengeteget hozzátettek az élményhez.

Pazar mód sikerült kiaknázni a ’80-as évek báját is, a mikrofon frizura, a trapéz nadrág és a soul- életérzés zseniálisan diktálta a stílust. De persze a sorok között némi kifigurázás is érezhető volt, amiért megint csak jár a piros pont. Tippre az írók kihoztak a témából mindent és azért egy animációs sorozatnál ez igen nagy szó. Ráadásul az animációs tálalás is jól illeszkedett a sorozat hangvételéhez, még ha sokszor rá is segített az egyébként igen gyakori túljátszásra.

Félreértés ne essék, semmi eredeti nincs a Black Dynamite-ban, amit az elődökben ne láthattunk volna, de ezekben az ínséges időkben minden felértékelődik. Ellenben remekül felépített és olyan instant underdog humorral megáldott, amit lehetetlen nem élvezni. Pilot szinten kellemes 20 percet szerzet (10-nek sem tűnt), de kérdés, hogy a készítők kreativitása meddig tart ki a témaválasztást és a párbeszédeket illetően.

This entry has a rating of 4

free web stats