Emlékeztető: Trükkös tudomány

 
Beküldte: Kanyecc 2012 November 22, 21:21-kor a(z) magyar ajánló,sajtóközlemény témába.

Ma. 22:00-tól a Discovery Channel műsorán: Breaking Magic – 1×01-02.

/A csatornától megkaptuk a hivatalos sajtóközleményt, így beszéljen helyettünk az!/

A vadonatúj sorozat a bűvészet rejtélyét és a tudomány erejét ötvözve mutatja be azokat a szerkezeteket, eszközöket, kémiai anyagokat, amelyek révén első látásra csodának tűnő tetteket hajthatunk végre. A Trükkös tudományban a bűvészet világának már jól ismert és friss csillagai kápráztatják el a gyanútlan nézőket kisebb és nagyobb trükkökkel, melyeket aztán le is lepleznek, bemutatva a hihetetlen mutatványok tudományos magyarázatát. A sorozat végén a mágusok egy nagyszabású attrakcióval teszik fel a koronát az előadásra.

Wayne Houchin, Billy Kidd, Ben Hanlin, és James Galea nem ismeretlen nevek a nemzetközi bűvésztársadalomban. A Discovery Channel új sorozatában a bűvészek segítségével megismerhetjük a tudomány varázslatos oldalát, miközben bepillantást nyerhetünk szakmájukba is.

A mágusok minden egyes részben New York, London vagy Varsó járókelői számára mutatnak be élőben egy-egy trükköt, melyet rejtett kamerákkal rögzítenek. Ezután teljesen kidolgozva és tudományos magyarázattal megtámogatva bemutatják, milyen tudományos segítséggel jöhetett létre az adott trükk. Az epizódokban lépésről-lépésre ismerhetik meg a nézők a trükkök útját, ahogyan illúzióból egyszer csak kézzelfogható tudománnyá változnak.

A Trükkös tudomány egyszerre elégíti ki a nézők kíváncsiságát, ugyanakkor meg is őrzi a bűvészeket övező rejtélyt: a műsorvezetők nem saját trükkjeiket fedik fel, hanem a tudomány nyújtotta lehetőségeket kihasználva teljesen új mutatványokat terveznek meg, melyeket utána bemutatnak, elemeznek és le is lepleznek.

A kilenc részes sorozatban a varázslatnak tűnő lenyűgöző trükkökről kiderül, hogy színtiszta tudomány áll mögöttük. Hogyan tud egy bűvész összetörni egy tíztonnás olajszállító tartályhajót úgy, mintha az csak egy sörös doboz lenne? Lebeghet-e valaki 15 centiméterrel a föld felett? Tényleg létezik „intelligens motorolaj” és a hazugságot színváltozással kimutató folyadék? Varázslat vagy alkímia, amikor az illúziók nagymesterei egy ezüst karkötőt arannyá változtatnak? Mindez és még sok más trükk megoldására is fény derül a Trükkös tudományban.


free web stats