Arrow – 6 rész után

 
Beküldte: Kanyecc 2012 November 27, 18:23-kor a(z) Arrow témába.

Végre szintre hozta az Arrow-ot. Nem kicsit idézte fel a The Cape-t. Igaz a két produkció között akad eltérés bőven, de ezt betudom a különböző „otthonnak”. (Egyik a The CW műve, másik az NBC-é.) Hazudnék, ha azt mondanám, hogy lekötött, inkább csak a kíváncsiságomat tartják fenn a részek végén elpotyogtatott morzsákkal. Kicsit a szerkezete a Revolution-re hajaz, mivel az epizódvégén lévő cliffhangerrel szeretnék megváltani a világot, a történet pedig egyelőre egy nagy paca, ami lassan, idővel fog csak kitisztulni. – Kérdés, hogy ki lesz olyan mazochista (jelen!), aki velük tart.

A történetben minimális előrehaladás történt. Az írók egyelőre ragaszkodnak az egyepizódos ügyekhez, melyeket olykor átnyújtanak kettőbe, de csak óvatosan. Olykor átcsap jogi drámába, hiszen az egyik főszereplő munkája. Törvénytelenünk pedig szereti, ezért az esélytelen ügyeknél a segítségét kéri. Eddig annyival vagyunk előrébb, hogy Quentin (Paul Blackthorne) gyűlöli Olivért a lánya elvesztése miatt, (másik) lánya pedig két csávó között hezitál; illetve szivárognak az infók a nem-éppen-tiszta-családi-idillel-megáldott Queen famíliáról, ahol van titok bőven. Jah, és íjászunk rádöbben, hogy a kettő olykor több és hasznosabb, mint egy. Dióhéjban az elmúlt 6 rész.

Nem kérdéses, hogy a flashback-ek miatt öltem bele ennyi időt. A Lost mellett őt is ez tehetné nagyszerűvé, valamint a részek végén lévő cliffhanger. Az adagolással viszont nincsenek teljesen tisztában, mert olykor több percnyit kapunk, máskor pedig kevesebbet vagy értékvesztettebbet. Nincs mindig meg az élményfaktorja ezeknek a jeleneteknek, pedig a Lost óta rajongók az ilyesmikért. Van mit ellesniük az íróknak a nagyoktól. Mellesleg túlzásba viszik a kit-válasszak-most szálat, még ha a fiatal nőkre szeretnének vele hatni. Kezd Barátok köztösödni.

Sok sebből vérzik sajnos az Arrow. Legnagyobb hibája a valótlanság, vagy csak nem hiszem el, hogy a Psych-s (vagy The Mentalist-os) csávótól örökölte a megfigyelőkészségét?! Pl.: gondolok ilyenkor azokra a megmozdulásaira, amikor egyből leszedi a lámpákat vagy az áramellátást. Egyszer véletlen, másodjára különös véletlen, viszont 6 rész után elgondolkodtató. Nincs az az előkészült, az a tanulmányozós unalmas részlet, ami állításom megcáfolná. Másrészről meghazudtolja a The CW profilját is, mert amit az elődöknél (=olyan sorozatoknál, amik a fiatal nőkre hatnak, mondjuk: a Gossip Girl-nél, a Beauty & the Beast-nél, a The Vampire Diaries-nél…) megtapasztalhattunk zenei világban, azt nála nem. Olyan, mintha pusztán átvették volna, mintha máshova szánták volna. Egy teljesen más világ. Üres ilyen téren.

Akadnak viszont jó dolgok, mint pl.: a harctechnika, ami azért rásegít a csuklyás hősünknek a Batman-szerűségére. Apropó, ha már felemlegettem, vicces volt (újra, másközegben) visszahallani azt az indoklást, hogy miért kell a csuklya, az álarc, azaz az álca. (=Hogy megvédjük azokat, akik fontosak számunkra.) Mellékszereplők terén az infós titkárnőt tudnám kiemelni, aki abszolút pozitív személyként tűnik fel. Remekül alakítja szerepét, nemmellesleg még jól is néz ki. Eyecandy-kből nincs sok, talán még Olivér hugicáját tudnám felhozni, a többieket meneszteném.

Enyhe mazo hajlammal rendelkezem, így visszaköszönök a félévad fináléja után ismételten. Hetibe nézhetetlen, nincs az a késztetés, mint a Chicago Fire-nél. Összességében, ha a 6 részt lényegét egybe morzsoljuk, akkor kalapot emelhetnénk, de lassan folyik az az ár, továbbra se látom értelmét főhősünk harcának, ami tartalmazza a jószándékot, de minden mást nem. Izgalmasnak se lehetne nevezni az akciójeleneteit, egy idő után megunja az ember a sok nyíllövöldözést, és ugrabugrát. Továbbra is tartom magam ahhoz a kijelentéshez, hogy inkább élőszereplős Batman-re kellene pénzt költeni, főleg a legújabb trilógiára hajazva mondom.

This entry has a rating of 2.5

free web stats