Merlin: az ötödik az utolsó évad

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 3, 17:51-kor a(z) Brit régió,Canceled/Ended: 2012/13 témába.

Ültem a híren egy hetet legalább, mert nem akartam tudomást venni arról, hogy a BBC One elrendelte a sorozat befejezését. Az ötödik évadja lesz az utolsó. Az a széria, melynek „legutóbbi része”, az A Lession in Vengeance-re hallgató 6.86 milliós össznézettséget csinált, s ezáltal évadrekordot is döntött.

A hírhez hozzákapcsolódik az a tény is, hogy két készítő, Johnny Capps és Julian Murphy elhagyja a Merlin produkciós cégét, a Shine TV-t, mivel a későbbiekben saját cégükkel szeretnének érvényesülni. A pakliban felmerült egy spinoff elképzelése is, hiszen a jelenkori legjobb fantasy sorozatok között emlegetjük a Merlint és kár lenne annyiban hagyni az egészet. Ha lesz kvázi folytatás, akkor biztosan Camelot egyik karakterére fog épülni, s ha berendelésre kerül, akkor a Kudos fogja gyártani. Ennyi biztos, illetve az, hogy az 5×12-5×13-as részeit karácsonykor kapjuk meg, szóval meghitt búcsúval tessék számolni.

A csapból is igaz az folyik, hogy az utolsó részek nagyszerűre sikerültek, valamint most éri el a tetőpontját a sorozat, így pont jókor érkezett a döntés a lezárását illetően; de ettől még kicsit félek tőle (vagy csak a félelmem a szomorúságon alapszik?).

/Plusz infók, interjúk kapcsán pedig ajánlom figyelmetekbe a http://bbcmerlin.blog.hu oldalát, ahol találhattok bőven insider anyagokat./


free web stats