The Return of Jezebel James – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: Kanyecc 2008 March 22, 15:14-kor a(z) 2007/08 sorozatai,Pilot,Return of Jezebel James témába.

return_101_1.jpg
Premier:
2008/3/14
Írta: James Grissom
Rendezte: N/A

Sarah Thomkins sikeres író és egyben szingli is. Amolyan tökéletesen hibbant nagyvárosi nő, aki legújabb hóbortja szerint mindenáron terhes akarna lenni. Azonban egy orvosi vizsgálat során kiderül, hogy nem lehet gyermeke. Sarah, mivel teljesen szőke agyilag a saját húgát Coco-t kéri meg a baba kihordására…

Megjegyzés: Tudni kell róla, hogy talán a legnagyobb szitkom-fan vagyok a GURUsok között. Nézem a leggagyibbakattól a legjobbakig mindent. Elsősorban azért rajongok a műfajért, mivel nincs olyan sorozat, amiből húsz-, húszonnéhány percet ne bírna ki az ember, persze erre jöhetnek a kivételek, mert hogy vannak olyanok is. Ennek ellenére nem hagyom abba semmi pénzért. A legjobb példa a Back To You. Már régen a kukába dobtam volna, de kinézze akkor, ha én nem? (Kicsit hülye gondolkodás, de várom a megváltást részéről.) Másrészről, a szitkomnak fáradtan, munka után ne álljon neki senki. Néha három-négy részt követően friss állapotomból is úgy lefáraszt, mint annak a rendje.

A The Return of Jezebel James pontosan ebben kategóriába tartozik. Nem kellett várni kétrésznyit sem, hogy kibújjon a szög a zsákból. Jött az első jelente, én meg csak kapkodtam a szavak után, mert mint ha egy Gilmore Girls-szitkomba kerültem volna. Ment a nyelvpörgetés ezerrel, én meg fogtam a fejem, mire vállalkoztam kissé fáradt állapotomban, de jelentem túléltem. Ezt a hatást biztosra veszem, hogy Army Sherman-Paladino Gilmore-os alkotótól kaptuk meg. Nem fogom megköszönni neki, azt várhatja.

return_101_2.jpg
Ha szitkom, akkor legyen vicces és ne legyen alájátszott nevetés. Nem tudom, mennyire voltak képben a készítők, amikor összehozták ezt a részt, de ez roppantul vicctelen lett. Oksi, röhögnek alatta. A jelzés megvan, mikor kéne fogunk a hasunkat, de én nem erre vagyok vevő. Az ember agyán ekkor átfut egy aprócska gondolatsor, hogy most mitévő legyen: Röhögjön, ha már hallja az idegesítő alájátszást vagy ragaszkodjon a szokásaihoz. Részemről volt pár elmosolyodás, de már csak szánalomból. Igen, szánom-bánom a FOX-ot, mert ezzel csak a csatornahírnevét rontja. Ahogy azt tess írta: „Belenyúlt a tutiba.” (…a tuti lebőgésbe. – egészíteném ki, hát ha valakinek nem tiszta.)

Lauren Ambrose alapjába véve jó színésznő volna, de ezt a szerepet talán nem neki szánták. Félelmetesen jót alakított anno a Six Feet Under-ben, viszont most érte el a szakadék szélét. A helyében én visszakoznék egy másik műfaj felé. Már a történettel sem vagyok megelégedve. Ekkora marhaságot kitalálni. Nem hinném, hogy a való életben sűrűn fordulna elő, valamint a nézők vevőek lennének erre a: lányom hord már ki a pasim spermájából leendő gyermekem, mert én nem tudom szitura. Sokad részről, pedig a már emlegetett ruhatár tudja felkavarni bennem az érzéseket. Tudjunk, Parker Posey már veregeti az 40-es korosztályt, de ezt azért ennyire nem kellett volna kihangsúlyozni.

A premier múlt pénteken volt. Dupla résszel, melyet dupla nagy lebőgés követett. Nem szeretünk kárörvendőek lenni, de egy Cancelen nem lepődnénk meg. Igaz csak hét rész lett berendelve belőle, de ha így folytatja, akkor gondban lesz az évadzáróval. Amúgy sem áll a FOX szívéhez közel az elnézzük stílus.

This entry has a rating of 1

free web stats