Wedding Band – Pilot

 
Beküldte: tess 2012 December 17, 18:45-kor a(z) Pilot,Wedding Band témába.

Egy valamit szögezzünk le, a Wedding Band pilot kritikája rövid lesz, de ez ne tántorítson el senkit, elvégre a TBS-nek hála van egy igazi indie feelgood alapvetésünk. Sokaknak amolyan Party Down utózöngének tűnhet a kortárs insiderkedésével, de állítom a feelgood hatás kétszer jobban érvényesül benne. Legalábbis a pilot alapján.

Éppen ezért előre bocsájtanám, hogy a Moiselle – Lobis készítő párostól combos történetre ne is számítsunk. A Wedding Band tipikusan az a sorozat, amit egy hevenyészett mondatos synopsis-szal le tudunk írni. Vagyis a történet egy feltörekvő esküvői bandáról szól, akik amolyan indie stílusban próbálnak betörni a szakmába. Teszik mindezt a megszokott allűrök nélkül, vagyis saját számban ne is reménykedjünk.

És akkor mégis, miért olyan jó a pilot? A válasz egyszerű, a hangulat és atmoszféra képes volt már az első 5 perben beszippantani, amire valljuk be nem sokszor volt példa. Az írok nevetséges klisétengert vonultattak fel a bő 10 éve aktuális tini vígjáték sémára ráhúzva. Ellenben itt a kínos erőlködéseket sikerült szinte teljesen kiirtani az egyenletből. Pluszban a casting is valami eszement mód betalált!

A szereplők nagy meglepetésemre egytől egyig szerethetőek, holott messziről látszik a karakterek egysíkúsága és elcsépeltsége. Gondolok itt a Jack Black hasonmásra vagy a gitárzsonglőr apukára. Ellenben maradéktalanul kiegészítik egymást, ráadásul a buddy faktor is remekül érződött. Arról nem is beszélve, hogy Brian Austin Green egy született rock sztár, éppen ezért a szerep is jól áll neki. Harold Perrieneau pedig az egyik legkellemesebb meglepetés volt a számomra, elvégre a Lost-os szerepével nem igazán lopta be magát a szívembe.

Összességében tehát a Wedding Band egy ígéretesnek induló feelgood sorozatnak tűnik, ami ráadásul még egy zsánerkategóriát is meglovagol. Merthogy a pazar atmoszférán és a krónikusan soft eyecandy faktorokon túl a rengeteg cover zenei betét is remekül működik. Sőt, istenigazából ennek a három elemnek az elegye adja azt a mosolygós, szolidan csápolós hangulatot a rész közben, ami tutira odaültet a következő rész elé is. Persze a háttérben van egy kevés romantikus felhang, de ez is az emészthető kategóriát súrolja, így aztán bőven kötelező kategória. Kérdés, hogy a heti 3-4 cover és szolid romantikázás meddig tart ki? A premier 1,84M-val nyitott, ami csatorna szinten derék eredmény, ellenben a legutóbbi részt már csak valamivel több, mint 1M-an látták.

This entry has a rating of 4

free web stats