I Just Want My Pants Back – Ez volt az 1. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 28, 17:44-kor a(z) I Just Want My Pants Back témába.

Na meg a sorozat, mivel az MTV nem rendelte be a második évadját! És bánkódhatunk, mert 2012-ben se maradunk feelgoodság nélkül. A How to Make It in America-nál éreztem hasonlót, de az HBO-tól meg is követeltem, hogy minőségi félórást tegyen le az asztalra. Az MTV-ről előjáróban annyit kell szólnom, hogy kezd felkapaszkodni. Egyre több olyan ötlet kerül berendelésre, ami jót sejtet. Gondoljunk csak az Awkward.-ra, ami megint csak egy eltalált bekérés lett – a maga nézőkörében. Vajon az HBO most akkor lemondhat, mert új király lesz avatva – mármint a feelgood berkekben? Nagyon úgy fest.

A My Pants Back-ről nem írtam külön pilotot, de tess kőkeményen felmérte a terepet, és ha csak a pontszámot linkelem – 5/5 – már egyfajta előnnyel indul, hisz tetszett neki, sőt bejött, levette a lábáról. Ritka az ilyen, de létező. Már az elején leszögezhetjük, hogy akinek nem fekszik a kezdő rész, az mellőzze a tovább 11-et, mert nincs változás, inkább ráerősítés. A karakterek még jobban kiállnak nézeteik mellett. Odaszólogatnak a hipsztereknek vagy néha pont hogy melléjük állnak – a fene se tudja, annyira komplex; ami viszont biztos: a párbeszédek zseniálisan lettek megírva. Mint ha egy költő veszett volna el David J. Rosen-ben. Ha igen, ha nem, ezzel a művével belopta magát a szívembe.

A történet – röviden és tömören – arról szólna, hogy van főhősünk, Jason (Peter Vack), aki egy buli alkalmával összeismerkedik egy kósza egyéjszakás kalandra egy csajjal, Jane-nel (Kelli Barrett), aki másnap lelép a csávó gatyájában (mert mit gondolna róla a portás, ha a sajátjában?!). Azért a biztonság kedvéért Jason elkéri a számát, csak épp kamu a szám, és mivel mély nyomot hagyott benne a csajszi, így elhatározza: megkeresi, mert simán meg tudna állapodni mellette. Hősünk legjobb barátnője és pártfogoltja Tina (Kim Shaw), aki szintén a züllöttség mintapéldája, csak éppen női kivitelezésben. Illetve van még egy párunk: Eric (Jordan Carlos) és Stacey (Elisabeth Hower), akik a „józanságot”, valamint a harmóniát testesítik a csapatban.

Összeállt az összkép? Ha igen, akkor ehhez társítsunk egy rakatnyi önimádatot, iróniát és egy tucatnyi jóképű pasit/szexi csajt. Szépsége a valóságon alapszik. Tényleg el tudod képzelni, hogy ezek a fiatalok tesznek is azért, hogy jobb életük legyen holnap. Elvállalják a leggenyább melók, mert kajálni kell, inni kell és a bulizást se lehet mellőzni. Látjuk őket munka előtt, alatt és után, amikor kikapcsolódnak. A napjaik legtöbb pillanatába beengednek, így kb. azt érzékeled, mint ha kapnál egy folytonos történetet, ahol nincsenek hónapos ugrások, kb. az egész egy pár hét alatt lezajlik.

A szerkezetének váza messziről lerít: keretes lett. Azt, amit az elején elindítanak a végén zárják le. Elkaszálás ide vagy oda, kerek sztorit kapunk. Nem kerülünk hátrányba csak azért, mert elkaszálták. David-ék előre gondolkodtak és úgy zárták le, hogy felkészültek a legrosszabbra is, de egy esetleges jóra is, mert elültették a bogarat a fülünkbe, pl.: mi lesz Eric pályájával, vagy Tina akkor most tényleg kitart a Nagy Ő-je mellett, vagy Jason és Jane közötti hátnemistudommivel!.

Az MTV-nek a tini felfedezettek fogják szolgáltatni az újdonság erejét. Nem épp ismert színészekkel és színésznőkkel dolgoztak, de nem is bántam, mert a castingra egy csepp panaszom se volt. Mindenkire ráillet a megírt karaktere, túljátszásokat mellőzték. Szó szerint fasza lett. No de fényezésnek helye nincs, mert felesleges. Ha 2012-ben az 5/5-ös értékelést valamelyik koncepció megérdemli, az egyértelműen a Vissza a gatyámat. Persze voltak idegesítő szófordulatok, mivel a popkultúrában azért nem vagyok annyira otthon, mint azt az író feltételezte, így egypár irónia baromira távol állt tőlem, de a tudatlanságom legyen a magam baja.

Ha valaki ki akar kapcsolódni, akkor vállalja be, mert veszteni valója nincs. How to Make It in America és Entourage rajongóknak kötelező, ez nem kérdéses, inkább az itt a kérdés: Miért vártak ilyen sokáig a megnézésével. 2012 abszolút befutója.

This entry has a rating of 5

free web stats