Amazon-ék is beszállnak

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 30, 17:04-kor a(z) Hírek témába.

Csavart egy nap lesz a mai, mivel végig vesszük azokat a nem-éppen-sorozatgyártással-foglalkozó cégeket, amik belekóstolnak a piac szépségébe. Közvetkező állomásunk az Amazon. Mindenkinek – talán – megvan fejben, hogy egy olyan vállalatról van szó, ami elektronikus kereskedelemmel foglalkozik. Ez a fő profitjuk. Pontosan ezért is nevezhető a legfurább tagnak, mert, hogy nehezen illik rá a sorozatgyártás, az is biztos.

Az elmúlt hónapokban a The Killing kapcsán merült fel a nevük, ugyanis szóba került egy olyan alternatíva, hogy hozzájuk kerülhet és náluk folytatódhat a 3. évaddal, ha mindkét félnek sikerül közös nevezőre kerülni. (Természetesen a sorban helyet foglalt: a DirecTV és a NetFlix is.) Jelen felállás szerint ez a projekt befuccsolt, mert semmi előrehaladást nem tapasztalhattunk. Azért az ilyesfajta remények olykor jól jönnek. A Jericho berendelésében se bízott senki se, aztán a sok mogyoró és kampány meghozta a gyümölcsét, még ha csak egy negyed évadra való epizódszámot is kapartak össze vele.

December 20-a felé tett az Amazon egy érdekes bejelentést. A vállalat 6 pilotot rendelt be, amelyek leforgatásra kerülnek. Már ez önmagában egy meglepő döntés, hiszen a sorozatkészítésben szó szerint egy újoncról beszélünk. Előzőleg soha, ismétlen soha nem foglalkozott. Ezért is a ledöbbenés legtöbbünk arcában, ami kíváncsisággal társult. Roy Price, az Amazon Studios egyik fejese a következőt tette hozzá:

Since launching our original series development effort, we have received more than 2,000 series ideas from creators around the world with all different backgrounds, and we are extremely excited to begin production on our very first set of pilots (…)The six comedy pilots will begin production shortly, and once they are complete, we plan to post the pilots on Amazon Instant Video for feedback. We want Amazon customers to help us decide which original series we should produce.

– Szavai arra adnak következtetni, hogy nem fogják félvállról venni. Tényleg 2013 a reform éve lehet, bár akár forradalomnak is nevezhetjük, azonban itt még koránt sincs vége a fejezetnek. Egyelőre csak 6 pilotot kért be, amelyek sorsáról a nézők dönthetnek. Pontosítva az Amazon VOD-előfizetői, hiszen – szavazás formájában? – velük döntetik majd el, hogy melyekből lesz sorozattá érés, illetve melyek kerülnek a süllyesztőbe.

Nézzük melyik az a 6 ötlet, amit kiragadtak abból a sok ezerből. Egyébként mindegyik komédia, szóval egyelőre drámába nem fognak:

  • Alpha House: a Pulitzer-díjas Garry Trudeau nevéhez kapcsolódik a projekt, melynek története négy washingtoni szenátorról szól, akik egy lakásban élnek.
  • Browsers: a 12-szeres Emmy-díjas David Javerbaum (The Daily Show) fogja írni, míg Don Scardino (30 Rock) rendezni. Egy musical komédia lesz, mely négy fiatalról szól, akik egy nagy hírportál szerkesztésébe fognak Manhattan-ben.
  • Dark Minions: Kevin Sussman (The Big Bang Theory) és John Ross Bowie lesz a készítők sorában. Animációs munkahelyi szitkom lesz, amelyben két semmittevő életébe nyerhetünk bepillantást, akik egy intergalactikus hadihajón dolgoznak – már amikor dolgoznak. A produkciót a Principato-Young Entertainment (Reno 911) fogja elkészíteni.
  • The Onion Presents: The News: Will Graham és Dan Mirk dolgozik rajta közösen. A középpontban: a The Onion hírportál újságírói állnak.
  • Supernatural: Lily Sparks, Price Peterson és Ryan Sandoval fogja elkészíteni. Szintén egy animációs komédia, amelyben két szókimondó díva kap helyet, akik az emberiség utolsó védőbástyáját testesítik meg a természetfeletti erőn ellen.
  • Those Who Can’t: Andrew Orvedahl, Adam Cayton-Holland és Benjamin Roy (Grawlix) a készítők sorában. Három infantilis tanár áll a célkereszt alatt, akik semmivel se komolyabbak azoknál a diákjaiknál, akiket tanítani. – A projekt szépsége, hogy az amazon látogatói küldték be, szóval nagyon esélyes a berendelésre.

free web stats