Sundance Channel jövő évi pilotötletei

 
Beküldte: Kanyecc 2012 December 31, 11:20-kor a(z) Hírek,videó témába.

Folytassuk ott, ahol tegnap hagytuk. Már leírtam, hogy mivel akar bevágódni a sorozatrajongók szívébe a Crackle, illetve az Amazon milyen pilotötleteket ragadott ki a több mint 2000 beérkezettből. A soron következő tag: a Sundance Channel. Ismét egy nem túl ismert tévéadó, de előbbikkel ellentétben rá tényleg lehet ezt a szót használni. Szoros kötelékben áll az AMC-vel, az IFC-vel és a WEtv-vel, ugyanis egy cégcsoporthoz tartoznak. Nevezzük őket testvéreknek bátran, mert azok is tulajdonképp.

A csatorna a 2012-es évben szállt be a sorozatbizniszbe, amikor berendelték a Rectify című drámát. Az Oscar-díjas Ray McKinnon nevéhez kötődik a projekt, amelynek középpontjában: egy bebörtönzött ártatlan férfi áll, akit 19 évvel később – miután elvégeznek rajta egy DNS vizsgálatot – szabadlábra kerülhet. Ezután próbálná megszokni az új életét, ami már koránt se lesz olyan, mint volt előzőleg. McKinnon munkáját Rosalie Swedlin, Bill Skrzyniarz és Joe Cohen segíti. A jelenlegi felállás szerint: április 22-én lesz a premierje. Még mielőtt megkapnánk, lesz nekünk egy minisorozatunk, a Top of the Lake, amiről tegnap részletesebben írtunk. Jane Campion-t kell megemlítenünk. Start: március 18-án.

A Sundance Channel részéről ezek már biztosak. Még november körül azonban öt pilotötletnek adott zöld utat, melyekből kitudja lesz-e valami, de azért megmutatnám:

  • Valentine: Olaf Olafsson regényét veszi alapul. A történet követi Herman Peterson – egy erős New York-i ügyvéd és három figyelemreméltó lánya – Cathryn, Margaret, és Soley életét, ahogy belekutatunk a túlméretezett otthonuk, kozmopilotán társadalmi köreik és illó személyes viszonyaikba, – felfedezzük, hogy nem minden az, aminek látszik. A készítők között Olaf mellett: Robert Redford, Laura Michalchyshyn, és Fred Berner.
  • Behind the Sun: 1980-as évek közepébe repít vissza a történet; Kaliforniába, a Malibu-i szörf paradicsom szekciójába. Itt ismerhetünk meg egy egygyerekes családot, akiknek élete egyik napról a másikra gyökeresen megváltozik, amikor a tinédzser utódról kiderül, hogy egy eléggé ritka betegségben szenved: napallergiában. Az írója: Dylan Gary (Tell Me You Love Me) lesz, míg producerként közreműködik: Stanley Tucci, Steve Buscemi, és Wren Arthur.
  • The Descendarts: egy jóval másabb pilotötlet, melyben egy sheriff kap helyet, akinek egyrészt fenn kell tartani az egyensúlyt családja és hivatása között; másrészt a rendet szülővárosában és a szomszédságában fekvő Ramapo Mountans-ben. Az írója: Aaron Guzikowksi lesz, illetve Sarah Condon (Bored to Death).
  • T: egy transznemű férfi életét követhetjük nyomon, aki nemrég vetette magát alá egy nem áthelyező műtétnek. Új testével és önmaga megtalálásával kell harcot vívni, na meg előjönnek a külső nézetek is. Írója: Anya Epstein (In Treatment) és Dan Futterman (In Treatment, Capote), besegít nekik: Ira Glass & Alissa Shipp (This American Life).
  • Death in the Modern Age: egy olyan férfi áll a középpontjában, aki mindig szabályok szerint élt, azonban radikális döntést hoz: megjátssza saját halálát, hogy aztán új életet kezdhessen. Na igen, de a napjaink digitális világában ez eléggé nehéz. Lesz is jócskán fejfájása a kivitelezésben. Írója: Josh Shaffer és Eli Kooris, besegít nekik: Bob Cooper, JJ Jamieson és Michel Fuchs.

free web stats