Emlékeztető: Az utolsó angol úriember | Chuck 3. évad | V, mint veszélyes | Szökevények

 
Beküldte: Kanyecc 2013 January 7, 20:22-kor a(z) magyar ajánló témába.

Ma. 21:00-tól az HBO műsorán: Parade’s End – Part I.
Ma. 22:00-tól a Prizma TV műsorán: Chuck – 3×01.
Ma. 23:15-től a Cool műsorán: V – 1×01.
Ma. 23:25-től a Cinemax műsorán: Prófugos – 1×01.

A kábeles részleg esti kínálata. Jó néhány gyöngyszemmel számolnunk kell.

Kezdésképp a Parade’s End-del, a BBC2 és az HBO készítette el közösen még tavaly, bár utóbbinál még nem volt premieren. A rendezője az a Susanna White, akihez a Generation Kill című minisorozat, szóval a rendezésre ez úton nem lehet panasz. A főszerepben Benedict Cumberbatch, akit megint csak nem kell bemutatnom, hiszen ha csak a Sherlock-ot, a The Last Enemy-t vagy a Stephen Hawking-féle Hawking-et emlegetem, akkor már letett az asztalra elég sokat.

A minisorozat az Edward-korabeli Anglia végnapjaiban játszódik, amely átadja helyét az első világháború jelentette káosznak és őrületnek. Ekkor veszi feleségül a konzervatív arisztokrata Christopher Tietjens a társasági életért rajongó, gyönyörű és terhes Sylviát. Kapcsolatukat beárnyékolja, hogy a gyermek nem biztos, hogy az övé. A férfi ennek ellenére kész kitartani a hűtlen asszonya mellett. A sors azonban közbeszól. Egy nap találkozik Valentine Wannoppal, a bájos és félelmet nem ismerő fiatal szüfrazsettel.

Aztán a Prizma TV-n folytatódhat a Chuck. Fura egy életpályával rendelkezik, hiszen az RTL Klub-on kezdett, majd onnan lekerült. A Cool folytatta a második évaddal, de a jelek szerint náluk se hozta az elvártakat. Marad a legutolsó (?) RTL-hez kapcsolódó családtag, a Prizma, ahol debütálhat a 3. széria (és ha van isten, a következő 2 is.)

A Cool végre valahára leadja a V-t. Ez se egy egyszerű eset. A 2009-es ABC-s high-concept sorozatot elejétől a végéig láttam, nem ájultam el tőle, de a sorozatfinálé előtt már azt szerettem volna, hogy folytassák a földönkívüli megszállásra alapozó történetet, mert a 2. évad egy rém gyenge színvonala után nagyon ütős sztorival állhattak volna a nézők elé, de nem fognak. A lényeget a fentebbi linknél találjátok, várjuk a premierjét már vagy két és fél éve. Még a Sons of Anarchy-val egy időben promózták be az érkezését.

Végére pedig egy chilei akciósorozat, a Prófugos, amiről nem tudok semmit, mert sehol se írnak róla. Előzetes viszont van hozzá.free web stats