A nagy “post” fogalom armada

 
Beküldte: tess 2008 March 29, 17:00-kor a(z) Elvagyunk témába.

A 2007-es év vége ugye az írósztrájktól volt hangos, ami a maga kemény 100 napjával igen jelentős károkat is okozott. Gondolok itt a mérhetetlen anyagi veszteségekre, az ebből adódó elbocsátásokra és persze a sorozatokra is. Igen csak ritka ugyanis az olyan sorozat, ami teljes évaddal fejezte/fejezi be a szezont. Arról meg aztán végképp ne is beszéljünk, hogy melyik sorozat bukta a legnagyobbat. A vélemények a mai napig megoszlanak, de kétség kívül ez az év nem kedvezett a szerializált drámáknak. Gondolok itt a Heroes vagy a Prison Break korai befejezésére. A legnagyobb vesztes viszont minden kétséget kizárólag a 24, ami a teljes 7. évadját bebukta.

A részletekről persze még bővebben is lehetne értekezni, de ezt a postot most másnak szántam. Foglalkozzunk inkább a sztrájk következményeivel. Mármint a fogalmi következményekkel, hisz a sztrájk egy rakás új sorozatos szakszót vezetett be. Vicces, de sajnos igaz. Ezt a szezont már tényleg csak a sztrájkról fogjuk emlékezetünkben tartani.

Január- február hónapban a sorozatok jelentős része letudta a sztrájk előtti utolsó részét, amit legtöbbjüknél finale vagy fall finale titulussal szoktak illetni. Most viszont ez mind „due to the wga strike” titulust kapott. Fergeteges mi! A sztrájk vége után aztán a stúdiók és az írók gyorsan asztalhoz is ültek és mérlegeltek. A végeredmény alapján pár sorozat visszatért/visszatér. Ezek többsége epizód centrikus sorozat, de azért vannak kivételek is. Az új részek adásba kerülését tehát mindenképpen hivatalosan is be kellett jelenteni, na ez volt a post line-up. Komolyan, ha ez mondjuk novemberben történik, akkor simán elmehetett volna egy laza post Upfront-nak is!De az igaz durvulás még csak most jön. Az újonnan leforgatott részeket adásba is kell pakolni és hát némi marketing sem árt nekik. Ez normális körülmények közt a premier titulusba tartozó eljárásokat tartalmazza. Most viszont szigorúan post premierekről beszélünk. Kezd túl sok lenni ez a „post”. Hehe ez még szóviccnek is jó lenne.

Hát itt tartunk jelenleg a nagy post fogalom armadával. Májusban lehet, még visszatérünk a témához, mivel jönnek a finálék is. Bocsánat, a post finálék. Csak nehogy a végén legyen pár post cancel vagy post hiatus is. 2007/08-as szezon tuti a post sorozatok éve lesz! Ez van, de legalább köszönjük meg a sztrájkolóknak ez a sok szép új fogalmat.


free web stats