Conviction – 1.01 – Pilot

 
Beküldte: tess 2008 April 1, 18:27-kor a(z) Conviction,Pilot témába.

conviction_101.jpg
Premier: 2006/3/3
Írta: Rick Eid, Walon Green
Rendezte: Matt Reeves

Nick Potter nagyszerű jövő elé néz a jogi pályán, de ő mégis a nehezebb utat választja, így beleveti magát a kerületi törvénykezésbe. Újoncként még kissé nehézkes a beilleszkedés, de erre nincs is nagyon ideje, mivel egyből belekerül az események sűrűjébe…

Megjegyzés: A 2006-os év mid-seasonje sajnos pont kiesik a nagy guruságomból. Emlékeim szerint a 2005/06-os szezon volt az első, amit végig követtem. Persze ekkor még csak barátkoztam a nagy külföldi helyzettel, így fordulhatott elő, hogy kimaradt az életemből a Conviction. Persze az óta igyekeztem bezsákolni, de valahogy mindig leragadtam más, hasonszőrű sorozatoknál. Gondolok itt a The Evidence-re vagy a The Inside-ra.

Pedig az NBC 2005/06-os szezonjának mid-seasonjében debütáló Conviction tényleg nem volt rossz sorozat. A creatori székben az a Dick Wolf csücsült, akinek a nevéhez köthető a Law and Order univerzum, ami napjaink egyik legkomplexebb jogi-nyomozós franchise. Wolf karrierjében egyébként ez a 2. cancel a Law and Order spin-off a Trial by Jury után.

A sorozat egyébként nagyon közel áll a Law and Order SVU-hoz, már-már a spin-offja is lehetne, mivel Stephanie March és az ő karaktere egy az egyben átköltözött ide. De a többi szereplő életében sem ismeretlen a Law and Order univezuma. Wolf állítása szerint a sorozatot próbálta minél jobban karakter központúvá tenni, ami sikerült is. Jó példa erre a bika erős casting, ahol még Eric Balfour is képes értelmeset alakítani. A főbb szerepekben egyébként tényleg impozáns neveket találunk, amik egyfajta garanciát is jelenthetnek. Itt van például Jordan Bridges (Dawson’s Creek, Bionic Woman), Milena Govich (K-Ville, Law and Order), Ansom Mount (The Mountain) vagy éppenséggel J. August Richard (Angel). Kell ennél több?

Igen, némi eyecandy vonulat és a szokásos kusza érzelmi szálak. Jelentem ez is megvan, így tényleg egy minőségi sorozatot kapunk nem holmi száraz és kiégett Law and Order fiaskót. A jövőben gondolom, jobban rámennek majd ezekre a témákra, de a főbb szerep úgyis az eseteké marad. Na és itt gyökerezik egyébként a sorozat hibája. Túl sok a főbb szereplő és túl sok az eset. A 40. perc végére az ember egyszerűen elveszik már a részletekben. Az egyedüli kapocs az esetek közt a szereplők egymáshoz való visza, de egy idő után ez is kusza lesz. És végül a legnagyobb hiba nem más, mint Dick Wolf bábáskodó keze. Azok a förtelmes monológok mind tőle erednek. Tudjátok, amikor a törvény lesújt, meg hogy melletted állunk. Túldramatizált, nyálas szarok, de hát ha Wolf papa ezt követeli akkor nincs mese.

Mindenesetre a Conviction tényleg jó sorozat, így első nekifutásra, de egy idő után valahogy elveszik a vonzereje. Amikor először láttam csukott szemmel kapott volna egy 4,5/5-ös értékelést. Azonban így pár héttel a premier után igen csak megkoptak az emlékek. A sok eyecandy és munkahelyi szex-jogi dráma kombó miatt viszont megérdemel egy halovány 4-est. Aztán majd meglátjuk!

This entry has a rating of 3.5

free web stats