Malibu Country – 2 rész távlatából

 
Beküldte: Kanyecc 2013 January 17, 13:46-kor a(z) Malibu Country,Pilot témába.

Belekezdtem azoknak az őszi újoncoknak a pótlásába, amikre akkor nem került idő. A Malibu Country-val (Tess már írt róla!) kezdeném a sort, amit az ABC péntekre pakolt a Last Man Standing mellé. Első hallásra örült ötletnek tűnt, hiszen péntekről beszélünk, a Halál Napról, de a premierjekor jött az igazi hidegzuhany, hiszen remekül teljesített. Ekkor gondolkoztatta el a sorozatokkal foglalkozó blogger társadalmat, hogyan is lehet egy többkamerás szitkomokkal a hétköznapok végére nézettséget csinálni. A titok talán a főszereplőben rejlik.

Nem lehet elmenni a tény mellett, hogy Reba McEntire a sorozat főszereplője. A szitkomok világában egy igen csak veteránnak mondható színésznőről van szó, aki inkább a klasszikus érát erősíti. Megmaradtak ennél a Malibu Country-nál is. A többkamerás üzemmód gondoskodik arról, hogy tudjuk, mikor kell a rekeszizmainkat mozgatni. A poénok többsége a régi időket idézi fel, abból is a ’90-es évek végét 2000-es évek elejét, amikor ez a műfaj fénykorát élte – ha lehet ilyent mondani. Aki látta a Reba-t, az tudja mire számítson, de anno volt a That ’70s Show is, ami megint csak egy kedvelt komédia volt, bár a kettőt össze se lehet nagyon hasonlítani, viszont remekül tükrözi a népszerűségi mutatót.

A történet dióhéjban arról szól, hogy főhősnőnk családjával Nashville-ből Malibu-ba költözik, miután a sajtó vele foglalkozik hűtlen férje miatt. Itt próbálnak új életet kezdeni. Innentől jön a kliséhalom, amivel vigyázat, mert könnyedén maga alá temethet bárkit.

A Malibu Country-ről két dolog mondható el: vagy tetszeni fog, vagy a pilotot követően kaszáljátok, ha csak nem közbe döntetek úgy. Felesleges ülni a babérjaitokon és csodára várni, mert ugyanazt a teljesítményt, humort, és közeget fogja szállítani, amit láthattunk a kezdő 22 percben. Számomra kicsit a készítők egy Two and a Half Men koppintást gyártottak le, csak más felállásban. A nyaraló és a hátsó részében lévő tenger parti rész engem igazol. Kim (Sara Rue) karaktere megint csak Rose-ra (Melanie Lynskey) emlékeztet. Ugyanaz a kotnyeles szomszéd, aki szeret a középpontban lenni, míg Lillie Mae (Lily Tomlin) kiköpött Berta (Conchata Ferrell) másolat. Na, ezt hogy magyaráznátok? Másolják további a humorral az egykori Reba-t.

Az új korszakba felélesztett klasszikusnak is nevezhetjük a Malibu Country-t. Akinek fekszik az According to Jim, a Reba és a hasonló sorozatoknak az összképe, az imádni fogja, és becsatlakozik azon 7-8 millió ember közé, akik heti rendszerességgel ki fognak tartani mellette. Aki pedig inkább a forradalmat, azaz egy New Girl-t, egy Raising Hope-ot vagy egyebet imád, annál bukott a mutatvány, kaszálásra kerül nagyon hamar.

Két epizód. Ennyi tellett tőlem. Talán nyáron, majd valamikor, egyszer talán vagy akkor se, de belekezdek a ledarálásába, ha berendelik a második évadját. A kulcsszó a HA szócskán lesz, mert ha nem történik így, akkor biztosan most találkoztam vele utoljára.

This entry has a rating of 1.5

free web stats