Alphas: elkaszálta a Syfy

 
Beküldte: Kanyecc 2013 January 17, 17:14-kor a(z) Canceled/Ended: 2012/13 témába.

Az éj leple alatt született a hír, ami köthető a TCA Press Tour-hoz is, ha valakit ez megnyugtat. A lényeg, hogy a Syfy nem rendelte be a 3. évadját az Alphas-nak. Van, aki sajnálja; van akinek teljesen kimaradt az életéből. Mint pl.: nálam. Se mellette, se ellene nem tudok érvelni, ezért elővenném a jó öreg tényeket, mert olykor beszédesek.

A Syfy manapság sci-fi berkekben eléggé alantas melót végez. Nem rendel be sajátgyártású produkciókat, inkább mással végezteti el a melót, és a vetítési jogot vásárolja meg. Miért jó ez számukra? Sokkal olcsóbban kijön. Kevesebb a probléma. Nem kell bajlódni a szerződéshosszabbításokkal, a folyamatosan többet akaró szereplők bérnövelésén, stb. Másrészről, ha igazán ügyesek akarnának lenni, akkor többször vágnának koprodukciók gyártásába, ami hasonló kiváltságokat és fele annyi munkát eredményezne. Mellesleg a babérokra is rátehetnék a kezüket, ha netán befut, mert egy átvett sorozattal nem lehet csak úgy dobálózni, mint ahogy azt a Cinemax csinálta a Strike Back esetében.

A lényeg, hogy az Alphas-nál a nézettséggel adódtak a legnagyobb problémák. A második évad a 13 epizód alatt mindössze 1.3 milliós összátlagot, illetve 0.48-as demót produkált, amit egy átvett sorozattal is simán tudnak hozni. Sőt, ha belevesszük a reality-jeiket, amik általában természetfeletti parajelenségekkel foglalkoznak, akkor rosszabb a helyzet, mint gondoltuk. Így nézve teljesen adta magát az elkaszálása.


free web stats