2013/14-es pilotötletek: ABC – komédiák

 
Beküldte: Kanyecc 2013 February 3, 18:35-kor a(z) Pilottervek: 2013/14 témába.

Megcsúszva bár, de lendülettel teli érkezzen az ABC komédia szekciója. (A drámát már olvastátok? – Este folyamán frissítésre kerül.) A műfaj, ahol a legnehezebb egyedi ötletekkel előállni. Ez érződik a komédiaötletek között is. Akad olyan, amikor a briteket veszik alapul (Pulling, Sky), valamikor az izraelieket (Divorce: A Love Story), de az egyik készítő élete is adhatja ugyanezt (How the Hell am I Normal?). Melyik lesz a befutó? Nehéz megjósolni. Annyira az elején járunk még, hogy a többségnél a casting ki se körvonalazódott – a rendezőkről nem is beszélve.

Egyedül a Trophy Wife-ot és a Super Fun Night-ot lehet kihangsúlyozni, ahol szinte komplett a brigád. Utóbbit tavaly a CBS kérte be, viszont májusban elállt a sorozatberendelésétől. Akkor Rebel Wilson többkamerás formában akarta befuttatni, most egykamerásként álltak neki. Vajon 2013 lesz az év, amire vártak vagy most is bukni fog? Ami megmozgatja a fantáziám, az a Mixology, mégis csak egy éjszaka történésére fókuszál. Vajon hogy oldanák meg az epizódok időtartamát? Bekérnék 13 részre, akkor részenként egy-egy óra történéssel operálnának?

Tavaly ezekkel a komédiaötletekkel dolgoztak. Jelenleg 11 db van, de ez koránt se végleges. Bővülhet. Ebből valószínűleg 2-5 fog befutni. Te melyikre bólintanál rá?

Nézzük a listát, némi jelmagyarázattal előbb:

(CRTR) = író/készítő
(D) = rendező
(EP) = exec. producer
(BOOK) = könyv szolgált alapul, és annak az írója.

 • Bad Management (egykamerás)
  Történet: egy önző áruház főnöknőjéről szól, aki ellenfelére lel, amikor megjelenik a nagygóré fia, és némi átszabást csinál az üzleten. Ezáltal sokkal szexisebbé és fiatalosabbá változtatva a helyet.
  Szereplők: Sharon Horgan
  Készítők: Aaron Kaplan (EP), Holly Walsh (CRTR/EP), Sharon Horgan (CRTR/EP).
  Stúdió(k): ABC Studios · Kapital Entertainment
  Forgatási helyszín: N/a
 • Crazy Gene
  Történet: Karey-ről szól a történet, aki a család feketebáránya. Több függőségben szenved, mivel kábítószerfüggő, tipi tolvaj és még nárcisztikus is. Miután bátyja börtönbe kerül elhatározza, hogy jó útra tér. Ennek lehetünk majd szemtanúi.
  Szereplők: N/a
  Készítők: Andrea Abbate (CRTR/EP), Becky Clements (EP), Marty Adelstein (EP), Shawn Levy (EP).
  Stúdió(k): 20th Century Fox Television · 21 Laps-Adelstein Productions.
  Forgatási helyszín: N/a
 • Divorce: A Love Story (többkamerás)
  Történet: Az alapjait egy Izraeli produkció adja. A középppontjában: Kenny és Robin, akik nemrég váltal el, mivel árjöttek, hogy borzasztó pár voltak; de aztán felfedezik, hogy még rosszabbak egymás nélkül – így kialakul a se veled, se nélküled felállás.
  Szereplők: N/a
  Készítők: Daniel Lappin (CRTR/EP), Mike Sikowitz (CRTR/EP), Noa Tishby (EP)
  Stúdió(k): Reshet · Sony Pictures Television
  Forgatási helyszín: N/a
 • How the Hell Am I Normal? (előzőleg: How the F Am I Normal) (egykamerás)
  Történet: Adam F. Goldberg élete adta az alapokat. Egy diszfunkciós családot ismerhetünk meg, mindez a 80-as évekbe vetítve a gyerek szemszögéből.
  Szereplők: Jeff Garlin, Wendi McLendon-Covey.
  Készítők: Adam F. Goldberg (CRTR/EP), Doug Robinson (EP), Seth Gordon (EP/DIR – Pilot).
  Stúdió(k): Happy Madison Productions · Sony Pictures Television.
  Forgatási helyszín: Los Angeles
 • Middle Age Rage (egykamerás)
  Történet: egy középkorú anyukáról szól, akit a világ láthatatlanként kezel. Egyik nap betelik nála a pohár és felhívja létezésére a világszemét, illetve kéri a neki járó tiszteletet.
  Szereplők: N/a
  Készítők: Cheryl Holliday (CRTR/EP), Darryl Frank (EP), Justin Falvey (EP)
  Stúdió(k): ABC Studios · Amblin TV
  Forgatási helyszín: N/a
 • Mixology (egykamerás)
  Történet: A Másnaposok írójának sorozata. A sztori egy Manthattan-i bárban játszódik, ahol több szingli ember keresi a Nagy Ő-jét – mindez egy éjszakára levetítve. (Nehéz lesz több évados módiba operálni vele.)
  Szereplők: N/a
  Készítők: Jon Lucas (CRTR/EP), Scott Moore (CRTR/EP)
  Stúdió(k): ABC Studios
  Forgatási helyszín: N/a
 • Pulling (egykamerás)
  Történet: Három 30-as éveiben járó nő áll a középpontban, akikben sok a közös vonás. Mindegyiket faképnél hagyták az oltár előtt, illetve élik a külön világukat, amire a válóságnak csak annyi a válasza: “vegyétek már észre magatok”. – Alapjául az azonos című brit komédia szolgált.
  Szereplők: N/a
  Készítők: Dennis Kelly (EP/CRTR – U.K. Series), Gene Stupnitsky (CRTR/EP), Lee Eisenberg (CRTR/EP), Sharon Horgan (EP/CRTR – U.K. Series).
  Stúdió(k): ABC Studios · Kapital Entertainment
  Forgatási helyszín: N/a
 • Spy (egykamerás)
  Történet: Egy boldogtalan apuka próbálna fia kedvébe járni, de nagy fába üti a fejszéjét. Felmond munkahelyén, majd a szerencse rámosolyog, ugyanis a titkosszolgálat felfogadja. – A történet alapjául az azonos című brit sorozat szolgál.
  Szereplők: Rob Corddry
  Készítők: Jimmy Mulville (EP), Simeon Goulden (CRTR/EP), Helen Williams (EP).
  Stúdió(k): ABC Studios · Hat Trick Productions
  Forgatási helyszín: N/a
 • Super Fun Night (egykamerás)
  Történet: három geek barátnőről szól, azoknak kapcsolatáról, illetve a péntek esti életükről. – Tavaly a CBS kérte be a pilotját, de nem lett belőle sorozatberendelés. Akkor velük dolgoztak.
  Szereplők: Kelen Coleman, Kevin Bishop, Lauren Ash, Liza Lapira, Rebel Wilson.
  Készítők: Conan O’Brien (EP), David Kissinger (EP), Jeff Ross (EP), John Riggi (EP/DIR – Pilot), Rebel Wilson (CRTR/CO-EP).
  Stúdió(k): Conaco Productions · Warner Bros. Television
  Forgatási helyszín: Los Angeles
 • Trophy Wife (egykamerás)
  Történet: Egy party lány áll a középpontba, aki egy pillanat alatt egy olyan családban találja magát, ahol a férfi, akit szeret három manipulálható gyerekkel és két ítélkező ex-feleséggel van körülvéve.
  Szereplők: Bradley Whitford, Gianna LePera, Malin Akerman, Marcia Gay Harden, Michaela Watkins, Natalie Morales, Ryan Lee.
  Készítők: Emily Halpern (CRTR/EP), Gene Stupnitsky (EP), Jason Moore (DIR – Pilot), Lee Eisenberg (EP), Sarah Haskins (CRTR/EP).
  Stúdió(k): ABC Studios
  Forgatási helyszín: Los Angeles
 • Címnélküli Cullen Brothers-projekt (egykamerás)
  Történet: Terry Gannon, egy frissel elvált anyuka ideiglenesen odaköltözik az elhidegült apjához (James Caan), aki egy hajdani baseball játékos. Emellett vonakodva nekiáll edzeni a fia iskolájának „elmaradott” csapatát, hogy visszahúzza a sportvilágba.
  Szereplők: James Caan
  Készítők: Aaron Kaplan (EP), Mark Cullen (CRTR/EP), Robb Cullen (CRTR/EP)
  Stúdió(k): 20th Century Fox Television · Kapital Entertainmen
  Forgatási helyszín: N/a.

free web stats