2013/14-es pilotötletek: NBC – drámák

 
Beküldte: Kanyecc 2013 February 4, 22:00-kor a(z) Pilottervek: 2013/14 témába.

Ismétlem: nagyon az elején járunk a pilotszezonnak. Az ABC dráma és komédia részlege után az NBC-vel folytatom a sort. Először a drámáikon megyünk végig. Már lehet összehasonlítani a felhozatalát az ABC-jével. Melyik az erősebb? Hol vannak az eredetibb ötletek? – Apropó, a Grimm jól muzsikál, így valószínűleg erősíteni fogja a misztikus éráját a tévécsatorna. Ergo, lehet számolni egy-két ilyen pilotötlet sorozatberendelésével. Gondolok a Wonderland-re, ami kicsit a Once Upon a Time-ot juttatja az eszembe. Talán azért, mert Csodaország lakói kerülnek modern köntösbe, illetve egy „háborúra” helyeződik a fókusz.

Nem csak a Wonderland-et tartom a befutók között. A Sixth Gun-t is simán elnézném. Bár szereplőgárda még nem állt össze, az alapötlet nagyon ígéretes. Akár még animációs formában is megállhatná a helyét. Összeesküvésből pedig sosem elé. Ezért is drukkolok Rad Ravich-féle projektnek, ahol egy titkosszolgálatos ügynök élete fordul a fejetetejére, amikor rádöbben, milyen globális méretű ügybe keveredett – ami egészen az elnökig vezet, aki szintén sáros. Hoppá. De a The Blacklist-ben is van valami vonzó számomra. Talán inkább a Fox-ra tudnám elképzelni, vagy kábeles viszonylatban az USA-ra

Nálatok melyek azok az ötletek, amikre rögtön rá tudnátok bólintani? Amiket ha nem is teljesen, de azért eredetinek tartatok?

Nézzük a listát, némi jelmagyarázattal előbb:

(CRTR) = író/készítő
(D) = rendező
(EP) = exec. producer
(BOOK) = könyv szolgált alapul, és annak az írója.

 • After Hours
  Történet: egy San Antonio-i katonai kórház életébe nyerhetünk bepillantást – a csavart az adja, hogy az éjszakai műszak lesz a középpontjában (innen a cím!).
  Szereplők: Brigid Brannagh, Eoin Macken, Freddy Rodriguez, Jeananne Goossen, Jill Flint, Ken Leung, Robert Bailey Jr., Brendan Fehr, J.R. Lemon
  Készítők: Gabe Sachs (CRTR/EP), Jeff Judah (CRTR/EP), Pierre Morel (DIR – Pilot)
  Stúdió(k): Sachs-Judah Productions · Sony Pictures Television
  Forgatási helyszín: Új-Mexikó
 • Believe
  Történet: egy olyan lány áll a középpontban, akinek birtokában van egy különleges képesség – tulajdonképp ezért kerül “gonosz elemek” által veszélyben. Útközben kap egy védelmezőt, aki a börtönből szökött meg.
  Szereplők: N/a
  Készítők: Alfonso Cuarón (CRTR/EP/DIR – Pilot), Athena Wickham (PROD), Bryan Burk (EP), J.J. Abrams (EP), Kathy Lingg (CO-EP), Mark Friedman (CRTR/EP).
  Stúdió(k): Bad Robot Productions · Warner Bros. Television
  Forgatási helyszín: N/a
 • The Blacklist
  Történet: a világ legkeresettebb bűnözője feladja magát rendfenntartóknál – majd felajánlja segítségét, hogy elkapja a “Feketelistán” szereplő többi “társát”, akikkel összehozta a sors. Mindezt azonban csak egyetlen emberrel, egy FBI-ossal hajlandó kivitelezni. Miért pont vele? – ez a kérdés foglalkoztatja majd a nézőket, ha berendelik.
  Szereplők: N/a
  Készítők: John Davis (EP), John Eisendrath (EP), John Fox (EP), Jon Bokenkamp (CRTR/EP)
  Stúdió(k): Davis Entertainment · Sony Pictures Television
  Forgatási helyszín: N/a
 • Bloodline
  Történet: egy árvalány beleszületik két család háborújába, ami egy zsoldos és egy bűnöző familia között virágzik. Mentora egy kínai férfi lesz. A lány szeretne normális életet, azonban ehhez meg kell találnia a valós anyját, hogy sorsa beteljesüljön akkor, amikor végzett vele.
  Szereplők: N/a
  Készítők: David Graziano (CRTR/EP), Peter Berg (EP/DIR – Pilot), Sarah Aubrey (EP)
  Stúdió(k): Film 44 · Universal Television
  Forgatási helyszín: N/a
 • I Am Victor
  Történet: Jo Nesbo-regénye adja az alapot, melyben egy válóperes ügyvéddel ismerkedhetünk meg, akinek megvan a maga véleménye a kapcsolatokról. – Az ügyvéd némileg House-szerű lesz, valószínűleg ez adhatja a csavarját a sztorinak.
  Szereplők: N/a
  Készítők: Daniel Rappaport (EP), Jo Nesbo (BOOK/EP), Katie Jacobs (EP), Mark Goffman (CRTR/EP), Meghan Lyvers (EP), Niclas Salomonsson (EP).
  Stúdió(k): Television 360 · Universal Television
  Forgatási helyszín: N/a
 • The Secret Lives of Husbands and Wives
  Történet: Némileg szappanos drámaötletről van szó, ugyanis egy kalifornia gyilkosság áll a középpontban, illetve azok a titkok, amik ezáltal kerülnek felszínre.
  Szereplők: James Tupper, Jesse L. Martin, Laura Allen, Martin Henderson, Nicole Ari Parker, Olivia Luccardi, Perry Reeves, Jake Miller
  Készítők: Jerry Bruckheimer (EP), Jonathan Littman (EP), Josie Brown (BOOK), KristieAnne Reed (CO-EP), Mark Pellington (DIR – Pilot), Sascha Penn (CRTR/EP).
  Stúdió(k): Jerry Bruckheimer Television · Warner Bros. Television
  Forgatási helyszín: N/a
 • The Sixth Gun
  Történet: Oni Press regénye alapján készülne a sorozat. A sztori hat darab misztikus fegyverről szól, mind a hatnak megvan a maga másvilági hatalma. – Lényegében egy természetfeletti westernnel kell számolnunk.
  Szereplők: N/a
  Készítők: Andy Bourne (EP), Brian Hurtt (BOOK), Carlton Cuse (EP), Cullen Bunn (BOOK), Eric Gitter (EP), Jeffrey Reiner (DIR – Pilot), Ryan Condal (CRTR/EP).
  Stúdió(k): Universal Television, Oni Press
  Forgatási helyszín:
 • Wonderland
  Történet: Lewis Carroll-féle Alice Csodaországban könyvének továbbgondolása. Egyrészről a cselekmény a modern világban játszódna, másrészről a fókuszban egy bizonyos Clara állnak, akinek háborút kell indítania Csodaország királynője ellen, aki előzőleg úgy hívtak, hogy Alice.
  Szereplők: N/a
  Készítők: Anthony E. Zuiker (EP), JoAnn Alfano (EP), Lewis Carroll (BOOK), Margaret Riley (EP), Matt Weinberg (EP), Whit Anderson (CRTR/EP)
  Stúdió(k): Brillstein Entertainment Partners · Dare to Pass Productions · Universal Television.
  Forgatási helyszín: N/a
 • Címnélküli Hatfields & McCoys-projekt
  Történet: Hatfield és McCoys család közötti viszányra alapszik, akik harcolnak a város irányásáért – a változás annyi lenne, hogy a modern Pittsburgh adnak helyet akaratuknak. (History Channel-es változat országossá alakítása lényegében.)
  Szereplők: N/a
  Készítők: Beau Flynn (EP), Charlize Theron (EP), Dawn Parouse Olmstead (EP), John Glenn (CRTR/EP), Michael Mayer (DIR – Pilot).
  Stúdió(k): ABC Studios · Denver & Delilah · Tower Hill · Beau Flynn Productions · Grady Girl
  Forgatási helyszín: N/a
 • Címnélküli Rand Ravich-projekt
  Történet: egy idealista titkosszolgálati ügynökről szól, aki már az első munkanapján egy golbális méretű összeesküvésbe botlik, amiben számos szerv és felsőbb hatalmat szimbolizáló ember (mint pl.: az elnök) is benne van.
  Szereplők: N/a
  Készítők: Far Shariat (EP), Rand Ravich (CRTR/EP)
  Stúdió(k): 20th Century Fox Television
  Forgatási helyszín: N/a

free web stats