Primeval New World – Pilot

 
Beküldte: tess 2013 February 5, 21:29-kor a(z) Pilot témába.

Azt kell. mondjam látszik, hogy a szezon felénél vagyunk. A lényeges dolgok többsége már megvolt, így talonban már csak tényleg azok a sorozatok vannak, melyek egyszerűen nem érdekelnek vagy csak szimplán szarok. Nos, a brit Primeval kanadai spin-off próbálkozása pont az utóbbi kategóriába esik!

Az alapkoncepció bárgyúsága fölött még csak-csak szemet bírtam hunyni, a brit előd sem volt sokkal jobb. Vagyis itt is különféle idő anomáliák jelentkeznek, melyeken keresztül a múlt és vélhetően a jövő állatvilága is tiszteletét teszi a világunkban. Az emberiség egyetlen mentsvára pedig egy szórakozott fizikus, egy vadőrszerűség és valami eszement idióta kormányhivatalnok. Vagy legalábbis nekem ennyit sikerült leszűrnöm a pilot láttán.

A Primeval New World scriptje egyszerűen minősíthetetlenül rossz. Az összes elcsépelt szöveget fel lehetne ide sorolni és valljuk be, egytől-egyig megállnák a helyüket. A történet igen csak foghíjas és felszínes. Az alapozással kvázi nem is foglalkoznak, csak az arcunkba ömlesztik a tényeket. Éppen ezért a dramaturg már önmagában is csapnivaló. Ehhez, aztán ha hozzávesszük a nevetségesen egysíkú párbeszédeket és a viaszfigura szintű karaktereket, akkor valami tipikus low-budget ZS-kategóriás förmedvényre bukkanunk. Aki pedig még ezután sem hisz a készítőpáros inkompetenciájában azokat a indokolatlanul viselkedő CGI dinoszauruszok majd csak meggyőzik.

Tovább nagyon nem is szeretnél ragozni a dolgot, elvégre ez a pilot annyira unalmas és ingerszegény volt, hogy a legrosszabb sitcomokkal bármikor birokra kellhetne. Zéró történet, zéró karakterizáció, zéró látvány. Ilyenkor fogalmazódik meg bennem a költői kérdés, erre mégis ki az isten ad pénzt? Ha Fercsa ZS-műves tudását és az én írói kvalitásaim összedobnánk tutira überelni tudnánk ezt a gané kupacot.

OFF: Most komolyan, egy ilyen taglinehoz mit szólnátok ötlet szinten?

Náci idegenek a Marsról gyarmatosítják a Földet, hogy a múltból dinoszauruszokat hozzanak át a jelenben, mert a lábgombájuk a gyógyír a krónikusan erős napfúzióra.

Szerintem holnap elkezdünk Fercsával kalapozni, hátha összejön némi budge, aminek a jelentős hányadát lefogyasztanánk hétvégén, az egytizedéből meg gyártanánk egy hevenyészett LSD-tripet.

This entry has a rating of 0

free web stats