2013/14-es kábeles pilotötletek: FX

 
Beküldte: Kanyecc 2013 February 18, 15:55-kor a(z) Pilottervek: 2013/14 témába.

Folytassuk a listát. Az országos kínálaton túl vagyunk, illetve az egyik kábeles csatornáén is, az AMC-én. A soron következő az FX lesz. A csatornáról annyit érdemes megemlíteni, hogy a téli TCA Press Tour-on felmerült, hogy a komédia részleget kiragadják az anyacsatornáról és külön csinálnának neki egy FXX néven futót. – Szerintünk oltári nagy baromság már maga a felvetés, de hát ők tudják. Reméljük nem érjük meg, bár a szépség előnye annyi lehet, hogy több komédiát kapnánk, viszont erre ne alapozzunk.

Az FX-nek is van érkező sorozata. Berendelték 13 részre a svéd-dán koprodukciós The Bridge-et, ami odakinn Bron címen futott. A két ország közötti hídon találnak egy holttestet, így elindul az elkövető ellen a közös nyomozás. Mindez annyiban lesz más a jenki változat esetében, hogy ott az amerikai El Paso és a mexikói Juarez kellős közepén lelnek egy tetemre. Az állandó szereplő sorában: Annabeth Bish, Demián Bichir, Diane Kruger, Matthew Lillard, Ted Levine és Thomas M. Wright, míg a visszatérőknél: Catalina Sandino Moreno és Emily Rios az emlegetett. Forgatás majd áprilisban startol. A pilotot Gerardo Narajno rendezheti.

Hogy essen némi szó a pilotjairól, valahogy ez nem az ő évük lesz. A Tyrant akár jó is lehet; a The Strain-t eredetileg sorozatnak szánták, de mivel nem kellett senkinek, így könyvformában kerül kiadásra. A másik kettő pedig… felejthető.

Nézzük a listát, némi jelmagyarázattal előbb:

(CRTR) = író/készítő
(D) = rendező
(EP) = exec. producer
(BOOK) = könyv szolgált alapul, és annak az írója.

 • Bronx Warrants
  Történet: egy nyomozócsapatról szól, akik olyan embereket kerítenek elő, akik ellen letartóztatási parancsa van a rendőrségnek.
  Készítők: David Joglar (CO-PROD), Dean Lorey (CRTR/EP), Denis Leary (EP), Jim Serpico (EP), Richard Wetzel (CO-PROD), Scott Ellis (DIR – Pilot), Tom Sellitti (CO-EP)
  Szereplők: Godfrey, Josh Segarra, Robert Kelly, Shirley Rumierk.
  Stúdió(k): Apostle Productions · FX Productions
  Műfaj: egykamerás komédia
  Forgatási helyszín: N/a
 • Chosen
  Történet: egy rapperről szól, aki a börtönből kikerülve elkezdi terjeszteni az igét, hogy azzal is a megváltására rátaláljon.
  Készítők: Danny McBride (EP), David Gordon Green (EP), Grant Dekernion (CRTR/EP), Jody Hill (EP)
  Szereplők: Grant Dekernion
  Stúdió(k): Floyd County Productions · FX Productions · Rough House Pictures
  Műfaj: animációs komédia
  Forgatási helyszín: N/a
 • The Strain
  Történet: Guillermo del Toro vámpíros-élőhalottas horrorja volna, amit anno szkript nélkül kértek be pilotnak. – Itthon: A kór címen jelent meg a könyv.
  Készítők: Carlton Cuse (EP), Chuck Hogan (CRTR/EP), Guillermo del Toro (CRTR/EP/DIR – Pilot)
  Szereplők: N/a
  Stúdió(k): N/a
  Műfaj: dráma
  Forgatási helyszín: N/a
 • Tyrant
  Történet: egy közel-keleten élő amerikai családról szól, illetve azok reakciójáról az országban kitörő forradalomra alapozva. – izraeli alapokon nyugszik a sztori.
  Készítők: Craig Wright (CRTR/EP), Gideon Raff (EP), Howard Gordon (EP)
  Szereplők: N/a
  Stúdió(k): Fox 21 · Keshet Broadcasting · Teakwood Lane
  Műfaj: dráma
  Forgatási helyszín: N/a

free web stats