Person of Interest – 7 rész a 2. évadból

 
Beküldte: Kanyecc 2013 February 24, 0:05-kor a(z) Person of Interest témába.

Belekezdtem a tavalyi év legjobb újoncának szintre hozásába. A Person of Interest-re sokan panaszkodnak, hogy átment klisés akcióba. A heti ügyek unalmasak, illetve az átívelő szál(ak)ra nem fektetnek az írók kellő figyelmet. Hazudnék, ha velük értenék egyet, mert kimondottan tetszettek az elmúlt részeit – de alá kell írnom, hogy az előző széria tényleg jóval jobb epizódokat szállított. Ám ott se sikerült az elején talpra állni, ahogy itt se, szóval bizakodás jellegét fenntartva jöjjön az egyéni véleményem kifejtve.

Nem lehet elmenni amellett, hogy operálnak visszatérő szereplőkkel. A legnagyobb húzás a kutya behozatala volt. Jót röhögtünk, mikor a holland kutyust a badass John hazavitte és Harold védelmezésére használta. Különösen élveztem azokat a jeleneteket, amikor a zárkózott Finch titokban közeledett az állat felé. Parádés. A másik, szerintem jó döntés, az Ken Leung bevonása, akivel először az évadpremierben találkozhattunk, de koránt se utoljára. (Mellesleg a Zero Hour jövő heti epizódjának egyik vendége lesz.) Látszólag átlagos ember, mégis szeretném, ha kicsit több jutna neki, mert van a karakterében potencia.

Aláírom, hogy John-unk kiégett. Most is előttem az a jelenet, amikor a pilotban lazán aknavetővel (?) kilő egy kocsit (vagy valami nagy tűzerejű fegyverrel). Eltűnt az akció jelleg a 2. évadból. Inkább a közelharci jelenetekre mentek rá, ami az elején rendben volt, de mostanra kicsit lerágott csont lett. Vágyom az eszetlen lövöldözésre. Ezek mellett túlságosan megenyhült főhősünk szíve. Legdrasztikusabb tette a lábon lövés kispisztollyal. Elszállt a varázs, ami berántott hajnalán! Több akciót igénylek.

A másik problémás rész, hogy elsokasodtak az átívelő szálak. Ritkítani kellene, nem pedig újat behozni. Oké, Elias épp a hűvösön, viszont ettől még nem tétlen. A Root is készül valami nagydobásra. Kapunk egy – számomra – kevésbé értelmes, és lényeges HR átívelőt, s tulajdonképp ennyin állunk. Bocsánat, még hozzá csatolhatjuk a 2×07-es rész eseményeit. Akár ebből is lehet valami. Több szálon futtatnak több cselekményt, azonban túlságosan sok kérdés merült már fel, hogy ennyivel beérjem. Két részen belül a tettek mezejére kell lépniük valamelyiknél, mert különben szétcsapok az írók között.

Kicsit úgy érzem, hogy a főhősöknél is akad probléma. Mielőtt Carter és Fusco egymás unszimpatikus barátai voltak jobban működött a karakterek kémiája. Mióta nincs egymás elől rejtegetni valójuk, legalábbis lényegesen kevesebb, azóta valahogy ellustultak. Ez mindenkire jellemző. A néző belefárad a történetekbe, mivel úgy is tudja, hogy a legesélytelenebb helyzetben is jó útra vergődik a zárójelenet. Nincs semmi pofára esés, s ezáltal monotonná váltak. Olyanná, mint a gép, ami folyton dobálja a kódokat, ők pedig védelmeznek, mint egy robot.

Hogyan lehetne talpra állni, azt talán majd az írók megoldják maguk. Továbbra se tudom azt mondani a Fox sorozatára, hogy nem tetszik. Élvezettel nézem, de az a varázsa, ami anno nagyon berántott, az mostanra eltűnt. Remélem sikerült valahogy újra felszínre csalni. Eszem ágában sincs abbahagyni – kihangsúlyozom mégegyszer, viszont ezeket a nagy szüneteket pontosan ez az egyhelyben toporzékolás okozza. Végül pedig csak remélni tudom, hogy a későbbiekben többet utazunk a múltba, mert nagy löketet tud adni az egésznek.

A pontszámot pedig ne tessék félre értelmezni. Nem ennyire rossz, inkább csak átlagos, és ezért jár a levonás. Tessék megdolgozni azokért a pontokért.

This entry has a rating of 2

free web stats