Júniusban jön a Sports Night

 
Beküldte: tess 2008 April 20, 14:42-kor a(z) Magyar hírek témába.

Aaron Sorkin tipikusan az az ember, aki már évek óta hozza a tőle maximálisan elvárható szintet. A nevéhez nem tartozik sok televíziós mű, de az a három (Sport Night, The West Wing, Studio 60) a mai napig a minőség és természetesen a szórakozás fellegvárának tekinthető. Meg aztán mondjuk még egy olyan nevet, aki insider dramedyben utazik és mégis képes a megújulásra.

sportsnight.jpg
Bizony, Sorkin eddigi művei egytől egyig insider-drámák voltak. Ez körülbelül annyit tesz, hogy szereplői mindig a kulisszák mögé engednek betekintést, reális képet adva arról a világról, amit egyébként sose látnánk.

E kitűnő sikerszéria első felvonását tűzi hamarosan a képernyőre az AXN a Sports Night személyében. Sorkin első igazán nagy televíziós elismerése volt ez mind szakmai, mind nézői részről. A sorozat ’98-ban indult az ABC főműsoridejében szeptemberben és két évadig húzta. Ezalatt számtalan Emmy és Golden Globe jelölést gyűjtött be, így a végeredmény 10 bezsebelt díj lett. Szakmai szempontból tehát maximálisan elismerték a szériát anno.

Ez nem is csoda, mivel az első évadot Sorkin szinte teljesen egyedül írta, a direktori munka oroszlánrészét pedig Thomas Schlamme vitte, aki Sorkin következő produkcióiban is nagy szerepet kapott. A remekbeszabott producerekről meg ne is beszéljünk, mivel több oldalon lehetne sorolni a műveiket. A szereplőkre is ugyanez vonatkozik, de azért a teljesség igénye nélkül említsük meg Peter Krause-t, aki a Sírhant Művekben (Six Feet Under) és egy újdonságban, az Édes Drága Titkainkban (Dirty Sexy Money) is szerepelt. Felicity Huffman-t meg had ne kelljen bemutatnom. Született feléségek és pont.

Vagyis a fentebb említettek alapján bátran kijelenthetjük, hogy egy minőségi sorozatot kapunk ismételten az AXN-től. Bár azt hadd jegyezem meg, hogy nem lesz egy könnyű móka. Sorkin sorozataira jellemző, hogy nehezn indulnak. Nem is rossz, de nem is jó. Tehát ha elsőre nem jön be, adni kell pár részt magunknak. Utána viszont garantáltan kiváló szórakozásban lesz részünk. A drámai vonal – ahogy Sorkinnál már megszokhattuk – keveredik majd azért némi komédiával is. Felejhetetlen élmény lesz!

Sports Night – júniustól az AXN műsorán!


free web stats