Plakátba zárva: Borgia – 2. évad

 
Beküldte: tess 2013 March 21, 12:18-kor a(z) Vizuális egyveleg témába.

Március 11-én debütált a franciáknál a Canal+ műsorán a Tom Fontana féle Borgia 2. évadja. Tudjátok, a francia-német-kanadai koprodukcióról van szó, ami a hasonló című és tematikájú Showtime sorozattal ellentétben nem idehaza készül. Fontana remekművét Nyugat-Európában egyszerűen istenítik, a pilot például 1,7M-s nézőcsúcsot ért el a Canal+ műsorán, de a németeknél és az olaszoknál is hatalmas sikernek bizonyult. Természetesen a folytatástól is hasonló érdemeket várnak a készítők, főleg hogy a nemzetközi koprodukció keretében a sorozat március végével közel 40 országban fog debütálni. Természetesen ez alól Magyarország megint kivétel lesz. Bravó.

A 12 részes folytatás Cesare Borgia (Mark Ryder) pályafutásán keresztül mutatja be az 1400-es évek végi hatalmi machinációkat a méltán híres/hírhedt Borgia család szemszögéből. Fontana kezdetben egy 4 évados koncepcióban gondolkodott, amit a lehetőségekhez mérten 5 évadosra bővített volna. Sajnos ezek az elképzelések már nem valósulhatnak meg, mivel az egyik fejes Takis Candilis ez év januárjában bejelentette, hogy a berendelt 3. évad egyben az utolsó is lesz a sorban. Mondjuk a Canal+ részéről ez irányú visszajelzés még nem történt, de a sajtó mégis kész hírként kezeli a bejelentést.

Meg amúgy is, 2013 roppant sűrű év lesz Fontana életében. Egyrészről ugye ott van az egyelőre epizódszám nélküli 3. évad a Borgia-ból. Közben készül a BBC America első sajátgyártású sorozatának a Copper-nek a folytatása is, amit Will Rokos mellett ugyancsak Fontana jegyez. Ráadásul a készülő The Saints remake és az egyelőre George Washington munkacímen futó NBC-s sorozat esetében is aktív közreműködő.


free web stats