Egy kasza, egy berendelés tegnapról

 
Beküldte: tess 2013 March 21, 15:26-kor a(z) Hírek témába.

Sajnos, ahogy az várható volt az HBO a tegnapi nap folyamán elkaszálta az Enlightened-et. Sírjunk? Naná, hogy sírjunk! Laura Dern és Mike White sorozat nem éppen a könnyen emészthető kategóriába tartozott, ráadásul közvetlenül a csatorna nagy dramedy tisztogatása után rendelték be, szóval a nézők rokonszenvét is csak nehezen nyerte el. De elnyerte, még ha az 1. évad különlegességével sokan nem is értenek egyet. Nem úgy, mint abban, hogy Dern narcisztikus karakterével és a túlburjánzó spirituális felhanggal nem volt könnyű a megbarátkozás. Sajnos a sorozat belterjessége a nézettségen is meglátszott, a pilot-ot mindössze 210 000 néző követte, míg az évadátlag 172 000 körül mozgott, bár ha ehhez hozzávesszük az ismétléseket és a DVR mutatókat, akkor gyakran megvolt az 1,5M is. A folytatás berendelés ezek után abszolút presztízs lépés volt az HBO részéről, amihez nagyban hozzájárult Laura Dern  Golden Globe-ja is.

A 2. évad aztán már 223 000-es átlaggal mozgott, de a jelek szerint ez sem volt elég a vezetőségnek a folytatáshoz. Pedig igen is szükség lenne a hasonlóan „más szórakozási élményt” nyújtó sorozatokra, mely szekció egyik abszolút támogatója ugye az HBO. A döntés fájó, de amíg nem láttam a 8 részes folytatást, addig a jogosságát sem firtatnám. Csak abban tudok bízni, hogy a minőségi görbe nem a Bored to Death sorsára jutott. Amúgy tippre a Veep előtt is ez az alternatíva lebeg majd a 2. évad fináléja után.

És akkor jöjjön a berendelés, igaz ez is adta magát, lévén a CBS bekérte a CSI 14. évadját. Mondjuk az igazat megvallva nem volt más lehetősége a csatornának. A CSI: Miami már tavaly búcsúzott a CSI:NY pedig évek óta a kaszással küzd. A nem rég finálézó 9. évadot sokan a sorozat zárásának is tartják, igaz hivatalos megerősítés eddig még nem érkezett és nagy valószínűséggel az upfrontsig nem is fog. Mindenesetre a 13. évad 11 850 000 nézős részenkénti átlagával az eddigi leggyengébb évada az anyasorozatnak. Ellenben a rajongók és a kritikusok is szeretik Ted Danson-t, aki a menetközben újabb 2 évvel meghosszabbította a kontraktusát. Így amennyiben a nézettség marad ezen a szinten és a CBS sem akarja ekézni a franchise-t, akkor a 15. évad előtt sincs akadály. Valamint visszatér a folytatásban többek között Jorja Fox, Elisabeth Shue, George Eads, Eric Szmanda, Elisabeth Harnois, Wallace Langham, Robert David Hall, Paul Guilfoyle, David Berman és  Jon Wellner.

Ettől függetlenül persze én továbbra is mondom, ez már a széria hattyúdala, amit nagy valószínűséggel Danson-nal fogunk majd temetni.


free web stats