Tonight, a legend is reborn.

 
Beküldte: tess 2013 April 4, 21:18-kor a(z) Elvagyunk témába.

A két tagline lassan körbejárta már a teljes internetes társadalmat, a hype generálás is az egeket verdesi és persze a kezdeti kritikák is biztatóak.  Valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy anno Bryan Fuller ezért a projektért dobta a Mockingbird Lane remaket, így kötve hiszem, hogy a Hannibal premierje csalódást fog okozni, mármint ami a nézettséget illeti.

És most vonatkoztassunk el egy kicsit a sorozat minőségétől, ahhoz úgyis kell 3-4 epizód ezen a szinten. Most sokkal inkább a Hannibál túlélési esélye a mérvadó, ami egész biztosan kihatással lesz a jövőre. Egyrészről ne feledkezzünk meg arról, hogy egy koprodukcióval van dolgunk, ami az AXN és az NBC között jött létre. Azt ugye kijelenthetjük, az AXN eddigi saját gyártású sorozatainak nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Mind a The Firm, mind pedig a Missing tökéletes zakó volt, éppen ezért a demagóg éltetésüket is hanyagoljuk. Joggal vetődhet fel tehát a kérdés, ha a Hannibal is csupán csak 1 évados produkció lesz, akkor mégis meddig éri meg erőltetni a dolgot? A nagy számok, de főként a nagy nevek törvénye alapján egyszer csak összejön a siker?

„This is no ordinary cat and mouse game” – Bryan Fuller

Másrészről nem mehetünk el a tény mellett, miszerint az utóbbi pár évben a mid-season sorozatok jelentős hányada nem élte meg a folytatást. Oké, tavaly ott volt a Touch és a Smash, de mindkét sorozat a viszonylag korán, a január-februári mezőnyben kezdett. Az aztán már más kérdés, hogy a 2. évados bekérésük nagy valószínűséggel az utolsó is egyben. Sőt, ha jobban belegondolok 2007-ig visszamenőleg nem volt egyetlen olyan sorozat sem a Scandal kivételével, ami a viszonylagos kései start dacára megkapta volna a bekérést egy folytatásra. Igazából, nagyon nem is ugrik be a közelmúltból egyetlen más kései midseason sorozat sem! Így aztán cseppet sem véletlen, ha kissé szkeptikusan állok a sorozat és annak sikeressége elé.

Joggal vetődhet fel sokakban a kérdés, ha ennyire jó ez a Hannibal prequel, akkor mégis miért ilyen későn kerül képernyőre?  Oké, produkciós dolgok meg minden, de Kevin Bacon is makacskodott a The Following kapcsán, Williamson mégis tudta tartani a januári startot. Merthogy a jelenlegi trend szerint mid-season network dráma csak az év kezdő két hónapjában lehet sikeres. Szóval jöhet a tippelde miszerint lesz folytatása a Hannibal-nak vagy ez is csak egy neves sztárparádéval megáldott zakó lesz, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk?


free web stats