Újabb szuperprodukció érkezik a Netflix-re

 
Beküldte: tess 2013 April 6, 19:12-kor a(z) Hírek témába.

Kétségtelenül magasra tette a mércét idén a Netflix, elég csak a House of Cards pazar kritikai sikerére gondolni. És akkor hol van még az év vége? Többek közt hamarosan érkezik az Eli Roth felügyelete alatt készülő Hemlock Grove, míg nyáron visszatér az Arrested Development és valamikor még az ősz előtt érkeznie kellene az Orange is the New Black-nek is. Nem semmi egy lista ugye?! Azonban a csatorna nem csücsül a babérjain, hanem rögvest elkezdték tervezni a 2014-es szezont is.

Ennek egyik előfutára lehet a Sense 8, ami mögött nem semmi geek istenek állnak. Michael Straczynski nevét a képregény fanboy érának gondolom, nem kell bemutatnom, de többek közt az ő nevéhez fűződik a kultikus Babylon 5 sci-fi sorozat is. Mellette a kreatív erőt pedig az a Wachowski testvérpáros adja, aki anno elkövették a Matrix-trilógiát, majd azóta sorra szállítják a felemás hangvételű sci-fi eposzaikat.

“Andy and Lana Wachowski and Joe Straczynski are among the most imaginative writers and gifted visual storytellers of our time,” –  így Ted Sarados a Netflix programigazgatója

A scriptet a jelek szerint Straczynski írja, melynek alapjául egy közel 7 éves ötlet szolgál, amin még a Watchowski testvérekkel agyaltak. A Netflix szándékosan nem közöl semmi infót a történetről, de azt tudni véljük, hogy a középpontjában a technológia és az ember kapcsolatának megosztó és egyesítő ereje áll majd, bármit is jelentsen mindez.

“Several years ago, we had a late-night conversation about the ways technology simultaneously unites and divides us, and out of that paradox Sense8 was born.” – így a Watchowski testvérek a sorozat születéséről.

A 10 részes 1. évad várhatóan 2014 végén kerülhet majd képernyőre, természetesen a Netflix modelljében.


free web stats