NCIS: Red – Backdoor pilot (aka. NCIS: Los Angeles 4×18-19)

 
Beküldte: Kanyecc 2013 April 9, 21:17-kor a(z) 2013/14 sorozatai,Pilot témába.

Anno, amikor az NCIS-ben bemutatkozott a los angelesi banda, azaz az NCIS: Los Angeles hivatalos backdoor pilotja kimaradt az életemből. A „vörös csapaté” viszont nem, mivel azóta nagy rajongója lettem Hetty team-jének, így idővel biztosan belekóstoltam volna a spinoff tervezet hasonló megmozdulásába. Most se történt másképp, az „anyasorozat” szereplőivel vezették fel a leendő kvázi spinoff szereplőit, bonyodalmait – egy egybevágó ügybe ágyazva. Fura volt egy olyan szereplőgárdával ütköztetni az eredetit, ami kegyetlen gyengére sikerült. Na, de mielőtt belefolynék a részleteibe, előbb írok pár tényt, ami elengedhetetlennek találtam.

A dupla részes megmozdulás 15,68 milliós nézettséggel futott, ami kevéske. Kevés, mivel az évadátlag 17 epizód távlatából (azaz, ha nem számoljuk bele ezt a kettőt) 16,16 millión állt. Másrészről a célközönségben is csökkenést mutatkozott, de az annyira minimális, hogy felesleges szem előtt tartani. – Levonhatom a tanulságot már azelőtt, hogy írnék bármit a Red csapatról: jó esélyekkel indul a májusi berendeléséért. Sajnos, mert igazából nem az ő érdemük a 16 milliós nézőszám, inkább az anyasorozaté, ami 4 év alatt elég szépen kikupálódott.

(Belegondolva, hogyha mégis berendelnél a spinoff-ot, akkor a Tv2 tudnak perverzkedni, és hétfő este tarthatnak egy komplett NCIS estet, ahol mindhárom helyet kapna. Sőt, ha még durvábban akarná tolni, akkor levenné a polcról a JAG-et, mégis csak az NCIS anyasorozata az volna, mielőtt még elfelednétek.)

Nem szeretném hosszan fejtegetni a Miért-eket, de az NCIS: Red backdoor pilotja a borzasztó jelzőt simán bezsákolta a Part 1-es epizódjával. Sajnos nemcsak hogy az ügy volt több sebből vérző, de a casting is. Látszik rajta, hogy hirtelen jött az ötlet, miszerint ugorjanak neki egy kvázi spinoff ötletnek, ugyanis a „heti esetre” minden rámondható, de az nem, hogy összeszedett lett volna. Pedig pontosan ezzel lehetett volna kompenzálni a béna alakítások hadát. Hiába tettek bele számtalan csavart – a végén mégis azt mondtam: „Miért kellett ennyi f*szság, hogy A-ból B-be jussunk?!”. Oké, legalább az ügy bonyolultsága adta az eset nehézségét.

Dióhéjban annyiról lenne szó, hogy egy hazafiút megölnek, mert az rosszkor volt rossz helyen és telefonját olyankor használta, amikor nem kellett volna. No, és ki a tettes? – hát rajta a felvételen. Többet tényleg nem árulok el, mert akkor még annyira se fogják díjazni a megmozdulásukat, mint amennyire értékelnétek.

A szereplőgárda se volt az igazi. Noná, hogy a Red csapat bevezetője Owen Granger lett, csakhogy meglegyen az ellenszenv G és Owen között – ismét. Jah, a legfontosabb tényt nem is közöltem, bár már számtalanszor leírtam: a Vörös csapatról annyit kell tudni, hogy egy utazó bázissal rendelkeznek, amit két (vagy néha 3) bitagnagy kamion hurcolász. A körülmények technikailag korrektek, komfortilag pedig alacsonyak. Ennek a vezetője Paris Summerskill (Kim Raver), aki lényegében G-nek feleltethető meg az LA-ban. Társul kapja Roy-t (John Corbett), akivel a múltban volt egy kis kalandja (ezt mondatja), valamint cserben is hagyta az egyik küldetéskor. (Sam volna a megfelelője.) Kim Raver és John Corbett közötti kémia egyáltalán nem működött, sőt Paris teljesen unalmasra sikerült, hát még Roy. Pont a lényegnél veszik el az egész. Talán Claire-t (Gillian Alexy) lehetne kiemelni egyetlen pozitívumként, na meg az LA csapatát, akik nélkül dögunalom lett volna.

Ezt elcseszték. Nem kertelek, leírom, mert tényleg nagyon borzasztó lett. Ennél jóval jobbra számítottam és nyugodt szívvel elkaszálnám a CBS helyében, már ha valami hatalmas Pálfordulást nem visznek véghez a készítők, amit erősen kétlek. Hiába a minimális nézőszám esés, rengeteg sebből vérzik az NCIS: Red, de nincs kizárva az se, hogy megfordul őszre a kocka, bár azt erősen kétlem.

This entry has a rating of 0.5

free web stats