Britain’s Got Talent – Kezdett a 7. évad

 
Beküldte: Kanyecc 2013 April 14, 18:40-kor a(z) Britain's Got Talent témába.

A világ legjobb tehetségkutatója – írtam két évvel ezelőtt. A hetedik évad kezdésére cseppet se lehet rámondani azt, hogy a legjobb lett. Ha tavasz, akkor bizony dagad a f*sz, csiripelnek a madarak, illetve az egyes országok elindítják a sajátgyártású Csillag születjeiket. A britekét tartom a franchise-ok legjobbjának, mert mindig eltalálták a startot, jó az összhang a vágók, a szerkesztők és a zsűritagok között. Emlékszem, anno David Hasselhoff mennyire bejött, igazi ikonja volt az 5. szériának, így a hetedik hajnalán kicsit sopánkodva, de azt kell mondanom: hiányzik.

Az új etap zsűrijei között ott van Simon Cowell, az arc, akit nehezen lehet levenni a lábáról, de ha egyszer sikerül, akkor sima út lesz a nyolcad döntőkig. A megunhatatlan zsűris arcok sorában: Amanda Holden és David Walliams, akik nélkül nincs brit Csillag születik, de ne feledkezzünk el a negyedik tagról se, Alesha Dixon-ról. (Némi történelem, utóbbi kettő a 6. szériában csatlakozott az „ítélő bizottsághoz”, amikor is Michael McIntyre-t és Hasselhoff-ot váltották.)

A műsorvezetője továbbra is Ant & Dec, akik nélkül megint szintén elképzelhetetlen lenne a brit franchise. Hm. Plusz infó, amit talán még nem hallhattatok berkeinkben, hogy Walliams-szel lehet számolni a 2014-es évben, ugyanis tavaly ősszel írt alá egy szerződést, ami 800 ezer fontot jelentett számára. Annyiért én is elvállaltam volna.

Az évadkezdés nálam kivágta a biztosítékot. Cseppet se volt annyira elkapott, mint az előző 3 esztendőben. Inkább nevezném visszafejlődésnek, mint előrehaladásnak. A nagy hiányosságok között az érdekes produkciók hiányát emelném ki. A magyarokat és a stand-up-os fiút leszámítva egy énekes-tehetségkutatót láttunk nagyjából. Másrészről, több alkalommal összevágott kismontázsokat mutattak az épp továbbjutottról. Megértem, hogy kell a plusz anyag a Britain’s More Got Talent-be, de azért ennyire ne szálljanak már el. Továbbá hiányoztak a gyalázatos produkciók, amiktől a néző a fejét foghatta és némileg együtt érezhetett Simon-ékkal. Ennyit erről.

Ennél már csak jobb lehet a folytatás. Kíváncsi leszek, hogy az Attraction nevű magyar csapat jövőjére is, akik előzőleg megfordultak a magyar és a német tehetségkutatóban is, meddig fognak eljutni?! Nagy sikert egyelőre nem sikerült bezsákolniuk, viszont az, amit a kezdésben levágtak, az tényleg könnycsorgató lett. Erre lehet alapozni.

This entry has a rating of 1.5

free web stats