Régvolt, hős volt – Aquaman aka Mercy Reef

 
Beküldte: tess 2008 May 1, 12:27-kor a(z) Rég volt témába.

A délelőtt folyamán beszélgettünk pont Fercsával, hogy lassan két évesek leszünk. Ilkyenkor általában előkerülnek az első posztok és persze a retro váz. Piszok jó így visszaemlékezni a dolgokra. Ahogy olvasgattam a régi post próbálgatásaim döbbentem tapasztaltam, milyen komoly kis Mercy Reef aka Aquaman hypeot vágtam le. Szóval álljon ez a post az egyik kedvenc cancel sorozatom emlékéül.

2006-ban minden kétséget kizáróan az év híre volt a két netlet adó, a WB és a UPN fúziója. Így született meg a már országos lefedettséggel rendelkező CW. És ahogy lenni szokott az új csatornának új sorozatok is kellenek, melyek feltehetőleg vonzzák is a népet. Nos ezt a posztot a Mercy Reef-nek kellett volna betöltenie.

A gyökerek ugye a DC univerzumából eredeztethetők, de a modern feldolgozás a Smallville alkotópárosához Alferd Goughhoz és Milles Millarhoz köthető. A széria 5. évadjában ugyanis szántak egy részt Aquamannek, ami felettébb jó sikerült. Sokan egyébként tévesen ebben látták a leendő széria backdoor pilotját. Gough és Millar persze egyből rácuppant a témára és elkezdték a Smallville úgynevezett spin-off sorozatának az előkészületeit, mely az ígéretek szerint elég sok crossovert tartalmazott volna Clark Kent-tel. Mondani se kell a net teljesen Aquaman hype-ban úszott, holott sokáig semmi biztosat nem lehetett tudni.

Ez részben köszönhető volt annak is, hogy a project több címen is futott. Volt itt kérem Aquaman, Tempes Keys és Mercy Reef headline is. Aztán amikor a CW berendelte a Pilot részt özönleni kezdtek a hírek. Majd az első előzetesek láttán a YouTube is megbolondult. Sorra jöttek a jobbnál jobb home made cuccok és a százezres nézettségek. Komoly hisztéria volt ez kérem! Aztán egyszer csak a CW honlapján megjelent a sorozat micro siteja tévesen és ezzel elszabadult a pokol.

Minmdenki borítékolta a sikert már látatlanul is, hisz a produkció magáért beszélt. A Smallville alkotópárosa írta, szintén a Smallvilleből ismerős Greg Beeman rendezte a pilot részt. Amit egyébként újra forgattak a főszereplő váltása miatt. Így került Justin Hartley a főszerepbe. Társai pedig olyan neves alakok voltak, mint Lou Diamond Phillips vagy Vigh Rymes. A komoly eyecandy vonalat nem is említve. Egyébként a Friday Night Light-ból ismerős Adrianne Pallicki is itt domborított egy félelmetesen szexit.

A CW a nagy hype ellenére sem rendelte be a sorozatot, ami hatalmas felháborodást váltott ki. A rész közben kikerült a netre, ami szintén megosztotta a közvéleményt. A nagy elvárások ugyanis nem feltétlenül teljesültek. Látszott a produkción pár gyermekbetegség, amit némi plusz idővel és pénzügyi alappal könnyen orvosolni lehetett volna. Nem így lett sajnos. Végezetül pedig a tovább mögött jöjjön az a két video, ami anno nagyban befolyásolta a sorozatokhoz való kötődésem és a CW iránti gyűlöletem.

Előzetes:


Főcím:free web stats